Elva linnHaridusLapsedValla uudised

Koolinoorte metsateemaline kunstinäitus Elva Kultuurikeskuses

Reedel, 2. novembril kell 18 avatakse Elva Kultuurikeskuses koolinoorte metsateemaline kunstinäitus “Kas ma pean metsa joonistama, et meie järeltulijad näeksid metsa?”. Näitus koondab kunstikonkursi “Metsa väärtus” parimaid töid. Näitus on avatud 16. detsembrini.

Kunstikonkurss “Metsa väärtus” innustas koolinoori mõtlema Eesti metsade seisukorra üle ja väljendama oma mõtteid kunsti vahenditega. Konkursile laekus üle 200 tööd noortelt üle Eesti. Aktiivsest osavõtust võib järeldada, et koolinoortele ja õpetajatele lähevad metsaküsimused korda. Noorte töödest jääb kõlama mure metsa ja selle elanike pärast, eriti muretseti liigse raiumise ning loomade elu üle, kriitikat leidis ka metsa reostamine. Samuti tõid noored välja, mis on nende arvates metsa väärtus: loomade elupaik, marjad ja seened, hapnik, ilu, metsa lõhn. Nähti lõhet inimtegevuse ja loodusliku tasakaalu vahel.

Näituseseeriat on eksponeeritud mitmetes paikades: Tallinnas, Narvas, Tartus, Moostes. Näitusteseeria viib noorte kunstiteosed inimesteni üle Eesti, ärgitades kunstihuvilist publikut aktuaalses metsadebatis kaasa mõtlema.

Teosed on üleval ka veebigaleriis: http://eestimetsaabiks.emaliikumine.ee/index.php/2018/05/30/kunstikonkurss-metsa-vaartus/

Kunstikonkursi korraldusmeeskond ja kodanikuühendus Eesti Metsa Abiks tänab soojalt kõiki noori ja õpetajaid ning toetajaid.

Jane Remm

 

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X