HaridusKogukondValla uudised

Esimene koolituslaat täiskasvanud õpihuvilisele

19. – 26. oktoobrini saab teoks traditsiooniline täiskasvanud õppija nädal (TÕN), mil  kõikjal toimub palju täiskasvanuharidust populariseerivaid ning õppimisvõimalusi tutvustavaid tegevusi. Elvas avab täiskasvanud õppija nädala koolituslaat raamatukogus.

Koolitusalaat 

Ootame kõiki laupäeval, 20. oktoobril  linnaraamatukokku esimesele koolituslaadale, kus õppimisvõimalusi ja koolitusi  tutvustavad  Elva Koolituskeskus, Tartu Rahvaülikool, Tartu Kutsehariduskeskus ja Elva Gümnaasiumi kaugõppeosakond. Esimene koolituslaat on parajalt väike, et huvilised jõuaksid ennast kõige pakutavaga kurssi viia.

Mis kursusi pakutakse? Kui palju koolitus maksab ja kus toimub? Kuidas pääseb õppima, kui põhikool või gümnaasium pooleli jäänud?  Koolituslaat hea koht, kus turvaliselt oma õppimisega seotud mõtteid asjatundjatega arutada.

Karjäärikiirabi ja mälutreeningu tutvustus

Neile, keda huvitab, mis on tänapäeva mõistes karjaäär ja kuidas seda võimalikult sujuvalt muuta või planeerida, on kell 12-14 avatud Töötukassa karjäärikiirabi. Soovijatele annab esmaabi Tartumaa üks parimaid karjäärinõustajaid Ave Karu. Kuidas õppida oli ja mis kursustel toimub õppija silma läbi, saate küsida äsja Elva Koolituskeskuse kursusel osalenud eakaaslaselt.

Koolituslaat algab kell 12. Kell 14-15 saavad kõik soovijad osa tasuta loengust, kus mälutreener Pille Rekker tutvustab, mis on mälutreening ja miks see meie paremaks toimetulekuks vajalik on.

Rohkem infot koolituslaada kohta: eeva.kumberg@gmail.com

 

Täiskasvanud õppija nädal (TÕN)nädal toob Elvasse mitu tasuta töötuba

Esmaspäeval, 22. oktoobril kell 15 algab Elva Linnaraamatukogu arvutiklassis nii lugejatele kui ka uurimistöö tegijatele ülikasulik töötuba „Raamatukogude andmebaasid – mida põnevat võib sealt leida“. Raamatukogu direktor Imbi Härson tutvustab, kuidas kasutada Eesti raamatukogude ühiskataloog URRAM , Eesti rahvaraamatukogude ühist koduloolise info talletamise süsteemi KODULUGU ; Eesti suurimate rahva- ja teadusraamatukogude koondkataloogi ESTER, Eesti artiklite andmebaas ISE; digiteeritud Eesti ajalehetede kataloogi DEA, Rahvusraamatukogu kasutajakeskkonda DIGAR -, mis pakub juurdepääsu digitaalarhiivis talletatud väljaannetele ning lasteluule andmebaasi Arkaadia.

Laupäeval, 27. oktoobril avame kell 12 Elva Linnaraamatukogu õppeklassis töötoa „Loodussäästlik eluviis ning võimalused, kuidas vähendad plasti kasutamist“. Töötuba juhib säästva eluviisi propageerija Peg Oetjen. Töötuba on eesti keeles.

TÕNi Elva sündmuste korraldaja on MTÜ Elva Koolituskeskus.

 

Vaata kõiki koolitussündmusi: https://www.andras.ee/et/taiskasvanud-oppija-nadal-ton

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X