HaridusPaluperaValla uudised

Palupera kooli külastavad USA saatkonna esindajad

PRESSITEADE, 11.07.2018

 Palupera kooli külastavad USA saatkonna esindajad

Neljapäeval, 12. juulil kell 13 külastavad Palupera Põhikooli USA saatkonna esindajad poliitikanõunik Brian Timm-Brock, majandusnõuniku kohusetäitja Barbara DeRose-Joynt, poliitika- ja majanduspoliitika osakonna intern Rebecca McHale. Külalisi tervitavad Elva valla poolt koolidirektor Svetlana Variku, Elva vallavolikogu esimees Maano Koemets ja GLOBE-programmi eestvedaja Arvet Silk.

Palupera Põhikooli osaleb GLOBE-projektis, mida koordineerib USA Välisministeeriumi Keskkonna ja Teaduse/Tehnoloogia Büroo. Visiidi ajal on plaan  tutvuda Palupera mõisakooliga ning jälgida kõrvalt GLOBE-katseid.

Palupera GLOBE-lased fikseerivad iga päev eelneva ööpäeva miinimum-  ja maksimumtemperatuurid, keskpäeva hetketemperatuuri ning ööpäeva sademete hulga, samuti keskpäeva õhurõhu ja niiskuse näitajad, määravad taeva pilvedega kaetavuse protsendi ning loetlevad üles antud päeva pilveliigid. Loevad kokku lennukijäljed ja liigitavad need vastavalt pikkusele ja laialivalguvusele. Kogutud andmed edastatakse GLOBE Keskusesse, mis asub USA-s, “ tutvustas programmi direktor Svetlana Variku.

GLOBE ehk The Global Learning and Observations to Benefit the Environment keskkonna- ja teadushariduse programmiga on Palupera kool ühinenud alates 2009. aastast. Programmist  võtavad osa  põhikooli- ja gümnaasiumiastme õpilased 112 riigist, nende hulgas ka õpilased 79 Eesti koolist.

GLOBE programmiga  liitunud koolidele on tagatud juurdepääs mahukatele GLOBE programmi keskkonnaharidust, uurimuslikku õpet ja uurimistööde tegemist toetavatele ressurssidele. GLOBE programm pakub sisulist tuge uurimusliku õppe rakendamisel ning uurimistööde läbiviimisel, võimalust osaleda GLOBE suvelaagris, koolitustel ja seminaridel, rahvusvahelise võrgustiku töös.

Lisainfo:

Svetlana Variku

Palupera Põhikooli direktor

Telefon: 58193610

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X