Kohalik VõimValla uudised

FRED KOPPEL: Koalitsioonivõimalusi on veelgi

Ehkki erakondade kolmikliit (RE+SOTS+KE) valimisliitude vastu on uues Elva vallas esmapilgul kõige loogilisem ja lihtsam lahendus, on mõningad indikatsioonid, et ehk nii libedalt liidu loomine siiski ei lähe.

Kohtumised reedavad, et ka valimisliidud ei anna alla ning kombinatsioone on veelgi õhus. Nimelt on valimiste võitjad Reformierakond ning teise tulemuse saavutanud Elvamaa Esimesed ka selle nädala teises pooles mõlemad konsulteerinud mitmete teiste nimekirjadega. Sealjuures on kuulduseid, et ei Sotsid ega Keskerakond pole sugugi nõnda kindlad kaalukeeled, nagu pärast valimisi arvata võis. Seega on kõik veel üsna lahtine ning umbusk partnerite vahel kaunis suur. Lisaks kõigele ei saa kõrvale jätta ka võimalike asendusliikmete erinevaid hoiakuid või ülehüppamisi/ümberrääkimisi nimekirjade üleselt.

Kuna volinikke on tervenisti 29 ning nende võimalikke asendusliikmeid ja kohtumistel osalejaid veel omajagu, on hulk infot võimalike liitude kohta poolavalikult liikvel. Kõige tõenäolisem võimalus võimuliidu loomiseks on endiselt eelnimetatud erakondade kolmikliit, kuid tubli teise tulemuse saanud Elvamaa Esimesed ei anna alla alternatiivide otsimisega. Lõpuks on mitmed tõenäolised võimalused koalitsiooniks endiselt alles, küllap uus nädal toob selgust.

Sildid
Näita rohkem

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X