Elva linnHaridusKogukondNooredNoortele

ELVA ÕPPEJÕUDUDE KOGU PREEMIA VÕITIS LISETTE SARAPIK 

Elva õppejõudude kogu preemia parima õpilastöö eest võitis tänavu Elva Gümnaasiumi 11. klassi õpilane Lisette Sarapik. Sarapiku tööks oli luulekogu „Mesikaunis meel“, millega kaasnes põhjalikum analüüs kasutatud luulevõtetest ja retsensioonid. Parima õpilasuurimuse preemiaks on 500 eurot. Võidutööd juhendas emakeele ja kirjanduse õpetaja Tiina Õunapuu. 

Lisette Sarapik, tema 11. klassi võidutöö juhendaja Tiina Õunapuu ja Priit Simson, foto: Sirje Pihlap

„Finaali jõudnud kolm õpilastööd kõik väärivad tunnustust ja on kirjutatud olulistel teemadel ning näitavad autorite suurt pühendumust ja huvi valitud valdkonna vastu. Lisette töö demonstreeris hämmastavat küpsust ja enesereflektsiooni, analüüsides põhjalikult nii enda loomeprotsessi, loomingut kui sellele saadud tagasisidet,“ sõnas akadeemik Anu Realo, Warwicki Ülikooli professor ja Tartu Ülikooli külalisprofessor. 

Prof. Anu Realo ja võidutöö autor Lisette Sarapik. Foto: Elva Elu

„Lisette töö paistis positiivselt silma ka teoreetilisse kirjandusse süvenemise poolest,“ täiendas Veronika Kalmus, Tartu Ülikooli sotsioloogia professor. „Lisaks on autor suutnud tõusta oma loomingu suhtes kõrgemale ehk metatasandile, mis on isegi üliõpilastöödes pigem erakordne.“  

Luulekogumiku “Mesikaunis meel” esikaas, foto: Lisette Sarapik

Elva Õppejõudude Kogu preemia väljaandmine toimus traditsiooniliselt Verevi motelli terrassil, kus preemia väljaandmisele järgnes brunch ja Elvas elanud Hugo Raudsepa raamatu „Viimane eurooplane“ uustrüki esitlus kirjaniku läheneva 140. sünniaastapäeva puhul. Kohal viibis ka Kirjanike Liidu juhatuse esimees, Elva Gümnaasiumi vilistlane Tiit Aleksejev.  

EEsti Kirjanike Liidu esimees Tiit Aleksejev Vererevi Motelli hoovis 09.10.2023, foto: Elva Elu

Elva Õppejõudude Kogu loodi kümme aastat tagasi, 2013. aasta jaanuaris, see ühendab kas Elvast pärit või seal praegu elavaid kõrgkoolide õppejõude, kogu arutab Elva linnaelu ja kooli arenguga seatud küsimusi.  

2014. aastal pälvis õppejõudude kogu preemia Diana Griffel Elva gümnaasiumi naisdirektoreid käsitleva uurimuse eest, 2015. aastal sai preemia Johanna Hendrikson, kes töötas välja õppevahendi bioloogiaolümpiaadideks valmistumiseks.  

Lisette Sarapik, foto: Sirje Pihlap

2016. aastal autasustas Õppejõudude Kogu Rasmus Punkarit tema väljaantud innovaatilise pitsaraamatu eest. 2017. aastal sai preemia taimetoitlust käsitlev uurimus Saskia Tullinolt ja Stella Eileen Päidilt. 2018. aastal pälvis preemia Triin Tiimann omaloominguliste tekstide koguga „Esmaspäevik“. 2019. aastal valisid õppejõud parimaks Kristi Madi töö Elva gümnaasiumi õpetajate ja õpilaste väärtustest. Koroonaviiruse aastail tekkis auhinna väljaandmisse paus, kuid 2022. aasta võidutööks oli Krister Toomi uurimus kooliraadiotest.  

Priit Simson

Elva Õppejõudude Kogu liige

***

Preemiafondi Elva Gümnaasiumi parima uurimustöö autorile aitas koguda MTÜ Elva Elama, võidutööga on võimalik tutvuda SIIN .

Elva Õppejõudude Kogu liikmed Verevi Motelli terrassil 09.07.2023, foto: Priit Simson

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X