Valla uudised

Viljandi maantee äärde kerkib 11 meetri kõrgune taimla

Kodumaisete metsataimede tootja Eesti Taimekasvatus suurendab uue kasvuhoone abil tootmisvõimekust 2.2 miljoni taime võrra ja toob turule potitaimed. Seni piirdus maksimaalne aastane tootmismaht 2.1 miljoni istikuga ning keskenduti avajuursete mändide-, kuuskede- ja kaskede kasvatamisele.

Taimede tootmismahu duubeldamiseks rajatav kasvuhoone on 11 meetrit kõrge, 25 meetrit lai ja 110 meetrit pikk ning võimaldab külvata taimi kaks korda aastas. Eriliseks teeb veel kasvuhoonesse rajatud külviliin, mis suures osas automatiseerib kogu tootmistöö.

Projektiarendus on kestnud juba üle aasta, kuid lõpliku tõuke andis PRIA toetus. “Konkreetne ehitustöö algas selle aasta jaanuaris ning valmimiskuupäev on märgitud mai kuusse, “ jagab plaane taimla juhataja Kristjan Laas ning lisab, et: “2023.-2024 aastal keskendume potis kasvatatavatele männi- ja kuuseistikute tootmisele.”

Uue potitaimede jaoks mõeldud kasvuhoone ehitamine aitab kaasa ka partnerettevõtte Eesti Metsahalduse tegemistele, kes istikud taimlast metsa kasvama viivad. “Eesti turul, eriti ärisektoris, on tunda tugevat defitsiiti potitaimede osas. Eriline nõudlus on potis kasvatatud männi järele,” kommenteerib metsauuendusosakonnajuht Laura Terehov.

Eesti Metsameistri Taimekasvatus OÜ asub Suure-Rakke külas, Elva vallas Tartumaal. Ettevõte kasvatab alates 2018. aastast kodumaiseid kuuse-, kase- ja männitaimi ning on koostöös partnerettevõtte Eesti Metsameistri Metsahaldus OÜ’ga sadadele maaomanikele abiks metsauuendustööde läbiviimisel ja noore metsa hooldamisel.

Laura Terehov

Metsauuendusosakonna juht

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.
Back to top button
Close
X