Elva linnKultuurLoodusSündmused

NUKITSAMEES SEIKLEB ELVAS!

Sel aastal toob LendTeater suvise suursündmusena vaatajate ette kogupere- uvelavastuse „Nukitsamees”, mis Oskar Lutsu sulest 1920.aastal (üle 100 aasta tagasi!) ilmunud ning mida ikka ja jälle Eesti teatrites lavastatud, kuigi kõige kuulsam on ilmselt siiski samanimeline film 1981.aastast (rež. Helle Karis).
LendTeatriski on „Nukitsamees” teatrimaja laval olnud, kuid nüüd lavastavad Katrin Pärn ja Janek Savolainen selle Elva kaunis looduses – nimelt Tartumaa Tervisespordikeskuse roheluses.

Etenduse “Nukitsamees” plakat, allikas: LendTeater

Mängupaik on vägagi atraktiivne, pakub rikkalikult vaba aja veetmise võimalusi kogu perele ning nii mastaapselt pole Tartumaa Tervisespordikeskuse vabaõhulaval veel suvelavastust tehtud!
Suur rõõm on, et tervisespordikeskuse asjalik meeskond tuli meie üsna pööraste ideedega koheselt kaasa ja andis meie plaanidele rohelise tule.
Mis võiks veel parem olla kui veeta mõnus päev terve perega Elva matkaradadel ja tervisespordikeskuse seikluslinnakus, supelda imeliselt kaunis Vaikses järves ja päeva lõpetuseks nautida lustakat koguperelavastust!

Kusti, Iti ja Nuki osatäitjate leidmiseks korraldasime lausa konkursi ning heameel on tõdeda, et soovijaid jagus ja valikuid oli lavastajatel raske langetada. Koguni nii raske, et neisse rollidesse kinnitati kaks koosseisu, mängurõõmu jagub aga kokku kümnele noorele näitlejale. Paistab, et LendTeatris järelkasvuga muret pole! 😉
Noortest lavajõududest on laval Mari Lutsar, Loviis Lõhmus, Linda Lõhmus, Susanna Hindrikson, Katriin Lütsepp, Stiina Jesin, Maria Vaher, Merelle Tamsalu, Aron Matthias Kütt ja Hendrik Georg Suvi.
„Vana kahurvägi” koosseisus Irina Radionova, Ülle Sillamäe, Madis Šumanov, Margus Möll, Gunnar Ülper, Aare Sepp, Mikk Sügis, Jaanus Hallik ja Aire Pajur lustivad neis rollides, mida lapsed ei mängi. 🙂

LendTeatri “Nukitsamehe” osatäitjad, foto: LendTeater

Seekordne suvelava on päris võimsate mõõtmetega ning vaatamist jagub kaugematele ja lähematele mänguplatsidele – tegevus on jagatud nii „metsa” kui „taluhoovi”.
Eriti vägev väljakutse on ehitada mänguala „metsakollide” tegevuspaika – õnneks on meil vabatahtlikke abilisi aitamas piirata rinnuni kasvanud heina ja vohavat võsa ning Tartumaa Tervisespordikeskus võtab enda hooleks publikuala roheala niitmise.
Suurele suveprojektile panid lisaks Tartumaa Tervisespordikeskusele igati toetava õla alla Elva Vallavalitsus, SA Elva Kultuur ja Sport, Eesti Kultuurkapital, COOP Elva, AS Tarm, Kohvik „Kooki tahad?”, BürooPluss Elva Raamatukauplus, Tartu Kultuuriaken, Fienta.

Etendused Tartumaa Tervisespordikeskuse välilaval toimuvad 2.-5. augustini ja 7.-10. augustini algusega kell 19 – piletid müügil LendTeatri kodulehel lendteater.ee.
Etendus on kahes vaatuses ning vaheajal on avatud kohvik – hõrgutisi pakub Elva särav tegija „Kooki tahad?”


LendTeater

***

 “Nukitsamehe” etenduste kuupäevad

2. augustil kell 19 Tartumaa Tervisespordi välilaval
3. augustil kell 19 Tartumaa Tervisespordi välilaval
4. augustil kell 19 Tartumaa Tervisespordi välilaval
5. augustil kell 19 Tartumaa Tervisespordi välilaval 7. augustil kell 19 Tartumaa Tervisespordi välilaval 8. augustil kell 19 Tartumaa Tervisespordi välilaval 9. augustil kell 19 Tartumaa Tervisespordi välilaval 10. augustil kell 19 Tartumaa Tervisespordi välilaval

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X