KogukondValla uudised

Uuskasutuskeskuse kaubik teeb Elvas 6. novembril kogumisringi

Uuskasutuskeskuse kaubik tuleb 6. novembril Elvasse ja peatub kell 10–11 Coopi parklas (Kesk 1). Kaubik võtab vastu kodudes liigseks muutunud asju, mis on jätkuvalt heas korras ja võiks kellelegi teisele veel tarvilikuks osutuda. See on mugav võimalus kodu lähedal anda asjata seisma jäänud asjad uuesti kasutusse.

Uuskasutuskeskuse kaubikusse saab ära tuua puhtaid ja terveid rõivaid, jalanõusid, mänguasju, nõusid, köögitarbeid, raamatuid, spordi- ja hobitarbeid, kodutekstiile, sisustusesemeid ja väiksemat kodutehnikat.

Uuele ringile saab anda ka hooajaväliseid asju, näiteks sügisel suviseid rõivaid ja hobitarbeid või suvel kelke.

Turvalisuse kaalutlusel ei võta Uuskasutuskeskus vastu turvatoole ja -hälle, gaasipliite ja kineskooptelereid, lisaks katkiseid ja määrdunud esemeid. Kogumisringi ajal palub Uuskasutuskeskus mitte tuua ka mööblit, et autosse kõik kenasti ära mahuks.

Uuskasutuskeskus sorteerib kõik asjad ning suunab seejärel heas korras esemed uuesti ringlusse. Osa asju läheb abivajajatele, suurem osa aga müüki. Asjade müüki panekuga katab Uuskasutuskeskus isemajandava organisatsioonina kaupluste ülalpidamiskulud ja laienemise üle Eesti. Alates 2004. aastast tegutseval Uuskasutuskeskusel on tänaseks 16 poodi, neist kaks kauplust Tartus. Keskusel on ka oma e-pood, mida saab üle Eesti külastada.

Uuskasutuskeskus teeb selliseid kogumisringe üle Eesti aasta läbi, et heas korras asjad ei lõpetaks prügis. Andes uuele ringile korralikud asjad, mida ise enam ei kasuta, saab koju ruumi juurde ning keegi teine rõõmu talle vajalikust esemest. Andes asjadele uue võimaluse, säästame ka uute asjade valmistamiseks kuluvaid ressursse.

Uuskasutuskeskus toetab oma koostööpartnerite kaudu suurperesid, naiste kriisikodusid, koduta jäänud inimesi ja loomade varjupaiku ja teisi abivajajaid. Veel teeb Uuskasutuskeskus tihedat koostööd teatri-, muusika- ja filmitegijate, õpilasfirmade, kunstitudengite ja käsitöölistega, kes saavad materjalide ning laenutuste soovidega otse Uuskasutuskeskuse poole pöörduda.

Lisainfo:
Margit Berg-Jürgens, keskkonnaspetsialist
margit.berg-jurgens@elva.ee

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X