Kohalik VõimValla uudised

Elva vald tunnustas kogukonda silmapaistvalt panustanud ettevõtjaid

Elva vallavalitsus 
PRESSITEADE 
8. oktoober 2021 

Elva vald tunnustas kogukonda silmapaistvalt panustanud ettevõtjaid 

Eile, 7. oktoobri õhtul toimus Võrtsjärve ääres Mõrrakuuris Elva valla ettevõtlusvaldkonna tunnustamine, kus anti üle tunnustused neljas kategoorias. 

Aasta maaelu arendaja tiitli pälvis Heko Põld OÜ. Elva abivallavanem Kertu Vuks ütles, et tiitel otsustati anda ettevõttele põhjusel, et nad on panustanud Elva valla tegevustesse ja valla elukeskkonda. „Heko Põld OÜ tegutseb väljaspool Elva linna ning nad on panustanud Elva valla tuntuse tõstmisesse muutes sellega ka meie valda atraktiivsemaks elupaigaks,” sõnas Vuks. 

Särava startija aunimetus anti kohvikule Kooki tahad?. „Meie arvates leidis kohvik kiiresti oma nišši ja nad on tõstnud Elva valla tuntust. Peale selle on nad kohalike elanike ja külastajate seas väga populaarne koht ning nad arendavad pidevalt ka oma tootevalikut,” põhjendas Vuks. 

Aasta arendusprojekti tiitel anti sel aastal Estover Piimatööstus OÜ-le. „Komisjon otsustas tunnustuse anda just sellele ettevõttele, kuna nad on viimaste aastate jooksul viinud ellu mitu suurt arendust, sealhulgas rajasid nad Elva valda biogaasijaama.” 

Aasta turismiteo aunimetuse pälvis kogukonda liikuma kutsuv algatus Elva miljon. Komisjon otsustas tiitli anda sihtasutusele Elva Kultuur ja Sport Elva miljoni projekti ellu kutsumise ja korraldamise eest. „Tegemist on algatusega, mis on toonud liikuma väga palju inimesi meie kogukonnas ning andnud koroonakriisis vajalikku inspiratsiooni värskes õhus liikumiseks, et jõuda üheskoos eesmärgini koguda aasta lõpuks kokku miljon aktiivset kilomeetrit,” rääkis Vuks. 

Elva miljoni idee autor ja üks eestvedajatest, Elva valla spordijuht Madis Šumanov ütles, et tal on väga hea meel, et tema idee sai tiivad ning kannustab inimesi liikuma. „Olen kuulnud väga paljude inimeste lugusid sellest, kuidas nad varem ei liikunud ja teevad seda nüüd või et nad on avastanud enda jaoks mõne uue spordiala ja teinud selles suuri edusamme,” kirjeldas Šumanov. Kuna Elva miljon ootab kilomeetreid koguma kõiki, on see andnud toreda võimaluse Elva valla eri paikade avastamiseks ka kõigile külalistele. 

Kertu Vuks ütles tänusündmusel, et Elva vald on uhke kõikide oma ettevõtjate üle, kes on keerulises koroonakriisis suutnud tegutsemist jätkata. „Eriti palju rõõmu valmistab see, et paljud ettevõtted on leidnud uusi võimalusi oma teenuste pakkumiseks või muutnud oma ettevõtte suunda. Samuti on hoolimata keerukast ajast valda uusi ettevõtteid juurde tulnud,” ütles ta. 

Elva valla ettevõtlusvaldkonna tunnustamiseks sai kandidaate esitada 30. septembrini. Laureaadid valis välja vallavalitsuse moodustatud komisjon. Kokku laekus kuuele kategooriale üheksa kandidaati. 

Sel korral otsustas komisjon jätta välja andmata Aasta ettevõtja ja Aasta tööandja tunnustused põhjusel, et esimese aunimetuse osas esitatud kandidaadid ei vastanud statuudis välja toodud tingimustele ning teisele aunimetusele kandidaate ei esitatud. 

Lisainfo: 
Kertu Vuks, abivallavanem 
kertu.vuks@elva.ee või tel 5813 7086 

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X