2021. a kohalikud valimisedKogukondKohalik Võim

Elva vallavolikogusse pürgib 160 kandidaati kokku viies nimekirjas

Teisipäeval saabus tähtaeg esitada KOV valmiste kandidaadid. Elva Valla Valimiskomisjon sai kokku 160 kandideerimisavaldust, mille esitajateks olid viie erineva valimisnimekirja esindajad. Võrdluseks seati üles eelmistel 2017. aastal toimunud kohalike volikogude valimistel üles 196 kandidaati. Kummalgi korral üksikkandidaate ei registreeritud.

Kui eelmistel valimistel osales 3 valimisliitu ja 3 erakonna nimekirja, siis sel korral on valimisliite vaid üks ning erakonna nimekirju tervelt neli.

Kõige pikema nimekirja on sel korral kokku pannud Isamaa, kelle ridades on üles astumas 48 kandidaati. Nimekirja esinumber, valimistel debüüti tegeva, Juhani Jaeger postitab, et tegemist on kõige energiarikkama valimisnimekirjaga.

Kohaliku valimisliidu Sinu Elva eestvedajad on Marika Saar ja Priit Värv, seevastu nimekirja esinumber on senine vallavolikogu esimees Maano Koemets. Nimekiri on pikkuselt teine, selles kandideerib kokku 34 inimest.

Üsna pika nimekirjaga uustulnuk Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) esinumbriks on neil valimistel Riigikogu liige Peeter Ernits. Nimekirjas kandideerib kokku 31 kandidaati.

Neljanda jõuna üles astuv Reformierakond hakkab silma tavapärasest väiksema nimekirja pikkusega. Kui nelja aasta eest oli nimekirjas 37 kandidaati, siis nüüd on piirdutud 25 inimesega. Nimekirja esinumber on tänane vallavanem Heiki Hansen.

Keskerakonna nimekirjas kandideerib 22 kandidaati, eelmistel valimistel osales Keskerakonna nimekirjas 29 kandidaati. Nimekirja esinumber on Peeter Laasik. 

Kohalike Omavalitsuste Volikogude valimised toimuvad sel aastal 17. oktoobril. Sellele eelneb eelhääletamine ja elektrooniline hääletamine. Elva Elu edastab pikema analüüsi nimekirjadest uuel nädalal, kui need ka Elva Valimisjaoskonna poolt ametlikult kinnitatud on. 

EE

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X