KogukondKohalik VõimLapsedNooredValla uudised

Elva vallas jäävad lasteaiad ja raamatukogud praegu avatuks

Täna, 13. märtsil otsustas Elva Vallavalitsus, et kõik valla lasteaiad ja -hoiud ning raamatukogud jäävad avatuks. Vallavalitsus hindab olukorda jooksvalt ning teeb vajadusel muudatusi. 

Vastavalt Vabariigi Valitsuse väljakuulutatud eriolukorrale on esmaspäevast suletud kõik koolid, keelatud on huvitegevuse (sh täiskasvanute huvitegevuse) korraldamine ning avalike ürituste korraldamine. See tähendab, et ära jäävad või edasi lükatakse kõik Elva vallas toimuma pidanud kultuuri-, spordi- ja tunnustusüritused. Eelmüügist ostetud piletite osas antakse valla kultuuriveebis (elvakultuur.ee) infot esimesel võimalusel. Samuti on keelatud suuremate rahvahulkade kogunemised. 

Elva vallavanem Toomas Järveoja ütles, et lasteaiad ja -hoiud otsustati avatuks jätta seetõttu, et kõigil vanematel ei ole võimalik oma lapsi koju jätta. „Peame hoolitsema selle eest, et eriolukorras jätkuks ühiskonna tavapärane toimimine,“ rääkis Järveoja ja lisas, et praegu ei ole Elva vallas ka vallavalitsusele teadaolevalt ühtegi koroonaviiruse juhtumit tuvastatud. Ka raamatukogude avatuks jätmine on oluline, sest inimesed saavad sealt infot ja kasutada avalikku internetipunkti. “Samuti ei kogune raamatukogudes üldjuhul korraga palju inimesi,” lisas Järveoja. 

Siiski rõhutas vallavanem, et kui lasteasutuses käiv laps või tema pereliige, kellega tal on igapäevane kokkupuude, on saabunud või saabuvad välisriikidest, tuleb asutustel sellise informatsiooni saamisel suunata laps koju või mitte lubada teda lasteasutusse 14 päeva jooksul välisriigist naasmisest arvestades. 

Vallavalitsus ja teenuskeskused jäävad esialgu avatuks, kuid kodanikel soovitatakse kaaluda, kas vallavalitsusse või teenuskeskusesse on tarvis kohale tulla. „Palume erinevate murede ja küsimustega pöörduda meie ametnike poole pigem e-kirja või telefoni teel ning kasutada teisi e-lahendusi,“ ütles Järveoja.  

Vallavalitsuses saab jätkuvalt teostada rahvastikuregistritoiminguid, kuid teiste teenuste osas palume kasutada e-teenuste keskkonda. „Kui kohaletulek on siiski hädavajalik, siis palume selle eelnevalt kokku leppida vastava ametnikuga telefoni teel,“ lisas vallavanem. 

Elva Vallavalitsus teatas eile, et Elva Gümnaasium suleti 13. märtsiks kuna ühel valla spordiklubi treeneril kahtlustati koroonaviirust. „Terviseamet on öelnud, et sellel inimesel ei ole koroonaviiruse sümptomeid. Jagame infot uute asjaolude ilmnemisel.” 

Soovitame rangelt järgida Terviseameti soovitusi, sh seda, et kõik, kes on ise või kelle pereliige on saabunud viimase 14 päeva jooksul välismaalt, peavad jääma vähemalt kaheks nädalaks koju. Samuti peavad koju jääma need, kes tunnevad end halvasti või on juba haigestunud. Vajadusel tuleb võtta ühendust oma perearstiga või helistada perearstinõuandeliinile 1220. 

„Kindlasti tuleb kõigil rangelt järgida kõiki hügieeninõudeid ehk pesta regulaarselt käsi ja puhastada tihti puudutatavaid pindu nagu näiteks ukselingid või lauad,“ rõhutas vallavanem. Ta lisas, et kindlasti tasub jääda rahulikuks ning toetuda kainele mõistusele. „Soovin kõigile tasakaalu ja rahulikkust ning olen kindel, et üheskoos tuleme sellest olukorrast välja.“ 

Vallavalitsus on andnud kõigile oma hallatavatele asutustele otse vajalikku informatsiooni ja juhiseid.  

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X