Elva linnEttevõtlusKogukondValla uudised

Elva ajaloolised hooned said infotahvlid

Eelmisel nädalal said 4 Elva linna ajaloolist hoonet endale ajaloopannood. Ajaloo väärtustamise initsiaatoriks on mitme hoone omanik Are Altraja, kelle sõnul kestis protsess rohkem kui üks aasta. Pannoode autor Erkki Vaader on mees kes on nende pannoodega varustamud kogu UNESCO maailmapärandis oleva Tallinna Vanalinna. Lisaks temale aitasid ajaloo väärtustamisele kaasa Aivo Johanson ja Kalju Hook.

Are sõnul on initsiatiivi mõt Elvat paremaks muuta ja olela inspiratsiooniks ka teistele ajalooliste kinnistute omanikele. “Pean väga oluliseks, et majade ajalugu korrektselt välja toodaks – see lisab väärtust nii konkreetsele majale, kui ka kogu meie Elva linnale”, sõnas Altraja.

Ajalootahvli said Elva Raudteejaam, Verevi Motell, Elva Leivatehas ja Elva Postimaja.

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X