AakreAakreKogukondValla uudised

Positiivsed arengud Elva vallas Aakres

Aakre külas veab valla toel kohapealset elu MTÜ Aakre Külaselts

Elva vallas, Aakre külas on toimunud sel aastal kindlasti selle sajandi suurimad ehitustööd.  Hetkel toimub terve küla vee ja kanalisatsioonitrasside vahetus ja biopuhastusjaama ehitus, millega likvideeritakse kohutav hais, mis ennem keset küla levis.

Sel kuul saab 90% Aakre tänavatest uue LED-valgustuse. Postid on püsti ja maaalune kaabeldus on rajatud, ootame vaid veel lampe, mille tarne on veninud. Kui aasta tagasi oli terve Aakre küla peale vaid 4 vananaatrium lampi, siis nüüd tuleb uusi LED-lampe kokku 30 ringis. See on kindlasti imeliselt ilus, kui valmis saab. Seda ilu peaks nägema hiljemalt selle kuu lõpuks.

Lisaks on Aakre rahvamaja ümbrus saanud väga ilusa asfaltkattega parkla, koos sadevete kogumiskaevu ja imbväljakuga ning raamatukogu esine on sillutatud uue tänavakivist teega. Kuna vald on meie külas olnud väga tubli, siis omalt poolt on ka panustanud MTÜ Aakre Külaselts.  Rajasime oma kulu ja kirjadega rahvamaja ja raamatukogu ette suure lillepeenra, mis võiks uuel aastal särada keset küla.

Samuti on kirjutatud erinevaid projekte KOP -ile, kust on saadud laululava kõrvale ilusad lipumastid koos öise valgustussüsteemiga. Kaasava eelarve projekti raames esitas MTÜ Aakre Külaselts projekti, millega soovime keset küla oleva vana ja kängu vajunud bussipeatuse asendada uue ja veidi loomingulisemaga, millest saaks vbõibolla nö Aakre oma maamärk.

Ei saa kindlasti öelda, et väljaspool Elva linna midagi ei tehta. See mis Aakre külas sel aastal on toimunud ja toimub on meeletu ja rahvas on selle üle õnnelik. Saame vaid tänada vallajuhtide mõistvat suhtumist väikekülade arengusse!

Inimestele kas aga alatasa virisevad, et midagi ei tehta ja kõik on viletsamast vilets peaks soovitama ka ise olla aktiivsem! Tulla välja heade ideedega, aidata nende realiseerumisel jne. Kasvõi koristustalgu päeval võiks võtta kaasa reha või vähemalt töökindad ja tulla kodust välja, mitte aga tõmmata korteri akendele kardinad tugevamalt ette ja vaikselt üldse minema hiilida, pärast aga kas külapeal, või netis sajatades, kui nõme vald meil on ja kui kole meil kõik on.

Hädaldajatele võiks öelda veel: olgem positiivsemad, ettevõtlikumad, töökamad – siis ei jää aega sappi pritsida! 🙂

Silver Laks

MTÜ Aakre Külaselts

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.
Back to top button
Close
X