Kohalik VõimTurismVaba Aeg

Palupera mõisast avaneb kollase akna vaade

Elva vallas, Palupera põhikooli juures saab alates juulikuust uudistada National Geographicu kollast akent.

Tegemist on Tartumaa Arendusseltsi algatusel ellu kutsutud projektiga, mille eesmärk on väärtustada Lõuna-Eesti elukeskkonda ja rikkalikku kultuuripärandit ning juhtida tähelepanu külastamist väärt paikadele.

Elva Vallavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Kertu Vuks ütles, et projekt nimega “Elu kahe maailma piiril” ei seisne ainult kollastes raamides, vaid üheskoos tehakse veel mitmeid tegevusi. “Muu hulgas ilmuvad National Geographicu Eesti ajakirjas piirkonda tutvustavad materjalid – artiklid tegemistest Lõuna-Eestis ning ettevõtjaid tutvustavad lood.“

National Geographicu kollaseid aknaid on Lõuna-Eestis kokku üle 25. “Palupera mõis valiti Elva valla esimese kollase akna asukohaks seetõttu, et tegemist on haruldase mõisahoonega, kus tegutseb Palupera põhikool.” Samuti on tegemist piirkonnaga, millel on väärikas ajalugu ja jutustada oma lugu.

Ajalooürikutes on Palupera mainitud Paliperi või Palloperi nime all juba 1582. aastast. “Tegemist on kauni paigaga, mida tasub kindlasti külastada,“ lisas Vuks.

Palupera mõisa juures asuv kollane aken on ka esimene, mille juurde on paigaldatud külastajate hulka loendav andur.

Rohkem infot kollaste akende projekti kohta leiab aadressilt www.visitsouthestonia.com.

Palupera mõisa kollase akna ametlik avamine toimub 28. septembril Maal Elamise päeva raames ning sinna on oodatud kõik huvilised. Rohkem infot sel teemal jagatakse õige pea Elva valla sotsiaalmeediakanalites ja koduleheküljel.

Lisainfo:

Kertu Vuks, arengu- ja planeeringuosakonna juhataja

kertu.vuks@elva.ee või tel 5813 7086

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X