Kohalik VõimKultuurSport

Augusti alguses süüdatakse Aakres taas olümpiatuli

Aakre küla võõrustab Elva valla külade olümpiat ning sellega seoses süüdatakse 3. augustil taas olümpiatuli.

Selle aasta olümpia saab olema mitmes mõttes tähenduslik, kuna on toimunud väike muutus ürituse nimes. Rõngu külade olümpiast saab sellel aastal Elva valla külade olümpia. Seega on suveolümpiale oodatud külakogukonnad tervest Elva vallast.

Teine suur muudatus võrreldes möödunud aastaga, on võimalus panna kohapeal kokku vahva võistkond ja osaleda mängudel ning võistelda auhinnalistele kohtadele. Ainuke reegel on see, et kõik võistlejad peavad elama Elva vallas.Mõõtu saab võtta „saunatamises“

 Kui eelmisel aastal juhtis olümpiat  Rõngu alevik, kes korraldas nostalgilise olümpia, siis Aakre küla on sel aastal seadnud olümpiale pealkirja „Eestlane põline saunarahvas“. Nimestki võib välja lugeda, et läheb tõsisemaks „saunatamiseks“.

Olümpiaalad on üles ehitatud vastavalt teemale ning üks uus muudatus on isetegevusblokk, kus iga küla peab esitama maksimaalselt viie minuti pikkuse saunateemalise taidluskava (laul, tants, etüüd jne). Valitakse nii žürii kui ka publiku lemmik.

Auhinnakorv on sel aastal kindlasti võimsaim kui muidu ja kellel saunavihad tehtud, tuleks suund kindlasti olümpiale võtta. Külade olümpia algab, nagu on heaks tavaks saanud, kell 10 rongkäigu ja avamisega. Kell 20 on kõik oodatud Aakre küla laululavale, et lustida ansambel Amadeus saatel. Terve päeva on avatud toidutelk, kust on võimalik osta hääd ja paremat. Tegevusi jagub terve päeva vältel nii suurtele kui ka väikestele (näomaalingud, meisterdamise telk jne).

Külade olümpia toimumine annab kinnitust tugeva ja ühtehoidva Eesti küla kestma jäämisest.

Seega hea Elva valla külaaktiiv, registreeri enda meeskond unustamatutele mängudele!

Registreerida saab e-aadressil rongu.rahvamaja@elva.ee või helistades numbril 58687501 (Mari-Liis Vanaisak).

Võistluste info ja juhend on leitavad Facebookis „Elva külade olümpia 2019 Aakres“ leheküljel.

Sündmust toetab Kohaliku Omaalgatuse Programm ja Elva Vallavalitsus.

Elva Vallavalitsus

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X