Elva linnKohalik VõimLapsedValla uudised

Pressiteade: President Kersti Kaljulaid külastas täna Elva Laste- ja Perekeskust

Täna, 21. juunil külastas president Kersti Kaljulaid Elvas asuvat Järve lasteaeda, peremaja ning SA Elva Laste- ja Perekeskust.

Lasteaeda saabudes tervitasid presidenti õues mängivad lapsed, kes olid kohtumist väga oodanud. SA Elva Laste- ja Perekeskuse juhataja Gerda Kiipli-Hiir tutvustas presidendile peremaja ja seal kasvavaid lapsi ning Järve lasteaia ajalugu.

Pärast lasteaia ja peremaja külastust toimus Laste- ja Perekeskuses arutelu, kus president avaldas heameelt laste ja peredega tegelemise arengute pärast Elva vallas. Arutelul puudutati eelkõige laste ja perede murede märkamise ning nende probleemidega tegelemist nii Elva vallas, aga ka Eestis laiemalt.

Elva abivallavanem Marika Saar tundis uhkust selle üle, et Elva vald on võtnud endale eesmärgi parandada laste ja perede heaolu ning saavutanud selles ka positiivseid murranguid. „Nii meie kui ka perekeskuse töötajad on teinud selleks väga palju tööd ning võtnud selle enda südameasjaks. Kui on olemas suurepärane meeskond, on võimalik kõike saavutada,“ lisas Saar.

Keskuse juhataja Gerda Kiipli-Hiir ja keskuse teenuste juht Jaana Unt ütlesid, et nende keskus pakub palju erinevaid teenuseid, mis aitavad jõuda eri probleemideni kiiremini. „Näiteks kui koolist on saadetud laps meie logopeedi juurde, siis siin võib selguda vajadus teiste nõustamisteenuste järele, mida saame ka kohe pakkuda. See on meie väga suur pluss, et ühes majas on koos palju eri pädevusi.“

Kõigil arutelul osalenute sõnul on Eestis üks olulisemaid teemasid see, et spetsialistid oskaksid õigel ajal lapse, noore või perekonna murekohti märgata ning neid õige spetsialisti juurde suunata. „Peame kindlasti selle nimel veel tööd tegema, et meie inimesed jõuaksid õigel ajal õigete asjatundjate juurde,“ ütles abivallavanem Marika Saar.

Perekeskuse töötajad tunnistasid, et kuigi nende majas tuleb ette palju tõsiseid ja murelikke hetki, siis on neil iga päev põhjust oma tööst ja selle tulemustest ka rõõmu tunda. „Meil on kindlasti rõõmsaid hetki rohkem. Näiteks noore pere kooli korraldamisel ja selle lõpupeol tundsime, kui tore oli näha nende perede üheskoos kasvamist, mistõttu jätkame sellega kindlasti edaspidi,“ sõnas Kiipli-Hiir.

President Kersti Kaljulaid sõnas perekeskuses toimunud arutelu lõpetuseks, et tal on hea meel selle üle, kuidas on Elva vallas seni sotsiaalteemade ja -muredega tegeletud. „See teeb mu tuju heaks, kui näen hästi tehtud asju,“ võttis president arutelu kokku.

Perekeskuse hoole all kasvab praegu lapsi vanuses 7. elukuust 18. eluaastani. Keskuses saavad erinevatel nõustamisteenustel abi üle 150 lapse nii Elva vallast kui ka mujalt. Keskuse teenuste juhi Jaana Undi sõnul jõuab perekeskusesse inimesi ka kaugemalt, näiteks Valgamaalt.

Elva Vallavalitsus

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X