SportValla uudised

Elvas toimusid 4 maailmameistri mälestusvõistlused ja Valge Roosi Karikas

Elvas toimusid traditsioonilised 4 maailmameistri mälestusvõistlused 50m püssiharjutuses 3×40 lasku ja  Valge Roosi Karikas naiste spordipüstoli harjutuses.

Valge Roosi Karikal jõudsid finaali 6 lätlast ja 2 Eesti laskurit. Esikoha viis Lätti Agate Rašmane finaalis lastud 30 tabamusega, tema järel said mõlemad finaali jõudnud eestlased poodiumikoha. Anni Irs oli 20 tabamusega teine ja Kristina Zahharova 16 tabamusega kolmas.
Nelja maailmameistri mälestusvõistluste puhul on tegu 4 Lõuna-Eestist pärit maailmameistri – Elmar Kivistiku, Kaarel Kübara, Alfred Kuke ja Ernst Rulli mälestusvõistlustega. Tegu on Eesti edukaimate laskuritega, kes kokku on võitnud nelja peale 25 maailmameistritiitlit. Võistlused toimusid 2019. aastal kolmeteistkümnendat korda.
Kuna Alfred Kukk lasi oma parimad tagajärjed püstiasendist, Kaarel Kübar põlveltasendist, Ernst Rull lamadesasendist ning Elmar Kivistik tuli maailmameistriks kolme harjutuse kogusummas, siis said iga harjutuse edukamad vastava harjutuse maailmameistri auhinna.
Nelja maailmameistri mälestusvõistlustel võitis  Kaarel Kübara karika Ljudmila Kortšagina põlvelt asendis lastud 390 silmaga, Ernst Rulli karika võitis Meelis Kiisk lamadesharjutuses 397 silmaga ja Alfred Kuke karika võitis Katrin Smirnova püstiasendis lastud 385 silmaga. Põhiharjutuse summa oli Meelis Kiisal 1166 silma.
Elmar Kivistiku  karika võitis Meelis Kiisk finaalitulemusega 450.2 silma, Ta edestades 2,1 silmaga Anastassia Olewiczit. Kolmanda koha sai Anžela Voronova.

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X