SportTurismVaba AegValla uudised

ELVA KUTSUB 21. JUUNIL SUVEÖÖSSE JOOKSMA JA KÕNDIMA

Kui oled nõus, et Eestimaa valged suveööd ei ole mõeldud magamiseks, siis sea 21. juunil sammud Elvasse, kus toimub Elva Südaööjooks.

Elva Südaööjooksu juured ulatuvad kahe aasta tagusesse aega, kui 2017. aastal korraldasid kaks ettevõtlikku kohalikku neidu Laura-Maria Mats ja Klea Marie Laar Nopi Üles fondi toetusel esimese Elva Südaööjooksu. Kõik jooksul osalejad said anda oma panuse heategevusse toetades annetusega Eesti Lastefondi ning jooks võeti osalejate poolt hästi vastu. Portaal Marathon100 valis Elva Südaööjooksu 2017. aasta parimaks uueks jooksuvõistluseks. Tänavu otsustas Elva Spordiliit selle vahva ürituse taaselustada.

Võimas suveöine emotsioon

„Jooksu korraldamise plaan oli juba eelmisel aastal, kuid jäi siis erinevatel põhjustel katki. 2018. aasta sügisel haarasime taas härjal sarvist ja tänavu 21. juunil saame juba tulemust näha,“ ütleb Marek Pihlak Elva Spordiliidust. „Südaööjooks võiks saada Elva üheks tunnusürituseks, kus paari aasta pärast on stardis 2000 jooksjat, sest männilinn pakub oma looduse, vaatamisväärsuste ja ägeda rajaga võimsat emotsiooni,“ lisab ta.

Elva Südaööjooksule oodatakse nii väikeseid kui ka suuri. Kavas on 300 m ja 600 m pikkused lastejooksud, mis algavad kell 22.00. Lastejooksudel aega ei võeta ning paremusjärjestust ei selgitata. 10 km jooksu ja kepikõnni start antakse aga minut enne südaööd ehk täpselt 23.59.

Kauni loodusega hubane suvituslinn Elva pakub jooksjatele kahtlemata hulgaliselt positiivseid emotsioone. Jooksurada kulgeb mööda maalilisi Elva tänavaid ja metsaparke. Raja äärde jääb Elva sümbol Arbi mänd, Verevi ja Arbi järved ning palju teisi põnevaid vaatamisväärsusi. „Eriti märgiline on, et Elva linna üks sümbol – Arbi mänd saab just Südaööjooksu toimumispäeval, 21. juunil endale suveks valgustuse. See on kindlasti vaatamist väärt. Lisaks ergutavad jooksjaid tantsutüdrukud, Elva Muusikakooli õpilased, Elva Huviala- ja Koolituskeskuse kasvandikud, lõõtsapoisid ja diskorid,“ kirjeldab korraldaja ürituse melu.

Jooksurõõm ja heategevus käsikäes

Juuniööd on küll valged, kuid lisavalgustus aitab osalejatel jooksurajal püsida ning lisab suveöösse ka veidi romantilist meeleolu. „Kindlasti säravad jooksjate ja kõndijate silmad, aga oleme juba varunud hulgaliselt tõrvikuid ja küünlaid, mis rada valgustavad, sest jooksurada ei ole terves ulatuses tänavavalgustusega kaetud,“ lausub Marek.

Lisaks jooksurõõmu pakkumisele on jooks seotud heategevusega – nimelt toetatakse TÜ Kliinikumi Lastefondi kõnniroboti ostmiseks. „Jätkame traditsiooni – esimene Elva Südaööjooks andis oma panuse samuti Lastefondi. Seekord on kohapeal vabatahtlikud annetuskastiga ning jooksu osavõtutasudest toetame samuti kõnniroboti ostmist.

Meie korraldame Elvas ka maikuus toimuvat heategevuslikku Teatejooksu, kus üle Eesti jooksevad 5.-9. klasside õpilased oma eakaaslaste toetuseks, kes on liikumisvõime mõne elu keerdkäigu tõttu kaotanud,“ selgitab Marek.

Miks kohale tulla?

Põhjuseid suve esimeseks ööks Elvasse tulla on mitmeid. „Äge emotsioon, vinge medal, hea enesetunne, lahedad inimesed ja teadmine, et tegid heateo,“ loetleb Marek. „Kindlasti meelitavad Elva looduslähedus ja mõnus elukeskkond, millest saab jooksurajal aimu. Samuti põnev rajaprofiil ja emotsioon, mille raja läbijad saavad, rääkimata ühest ägedamast osalejamedalist, mida minu silmad siiani on näinud. Samuti on Sportlandmeeste ja naiste esikolmikule välja pannud vägagi motiveerivad auhinnad,“ lisab ta.

Kel on soovi, saab Elva Seikluspargis osa võtta ööronimisest ning stardi-finišialal proovida laserlaskmist. Kaugemalt tulijad saavad pärast jooksu end välja puhata Elva majutusasutustes ning järgmisel päeval naasta koju värskena.

Tekst: Merilin Piirsalu

Fotod: Ragnar Vutt / Elva Südaööjooks

Artikkel ilmus maikuus https://www.sportlandmagazine.com

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.
Back to top button
Close
X