Elva linnFLASHKogukondValla uudised
Trending

GALERII: Segasumma Elva

“Elvas on iseloomulikud tänavasildid, majanumbrid, pargipingid, linna piiril asuvad viidad jne”. Sellist eesmärgikirjeldust võis lugeda 2004. aastal vastu võetud linna arengukavast.

15 aastat hiljem kirjutab valla infoleht aga, et “Üdiselt on majanumber ovaalse kujuga ning eelistatult kulgevad tänaval sama tausta ja kujuga numbrid. Erikujuga numbrid (sepistatud jm) ei ole keelatud.”

Käisime Elva Eluga vaatamas Elva linnas, millised on Elva sildid, tänavanimed ja majanumbrid täna. Domineeriv majasilt oli siiski ligi 50% juhtudest ca 30 aastat vanad tumesinisel taustal valge kirjaga emailitud metallist silt. Ülejäänud pooled majad kandsid erinevaid stiile, millest toome siinkohal mõned stiilinäited:

 

Kas omavalitsus võiks toetada või soovi korral kinkida ühtse kujundusega majasilte? Kuidas arvab lugeja, kas Elva linnas ja/või vallas peaks olema kujunduslikult ühtne tervik või siis ongi selline säärane sigri-migri elvalik ja muutmist ei vaja?

Klõpsu tegid Toomas Laatsit ja Fred Koppel

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.
Back to top button
Close
X