KogukondKultuurPersoonValla uudised

Laulu- ja tantsupeo tule toob Elva valda Tõnis Mägi

„Tule tulemine” on alati väga emotsiooniderohke ja võimsaid elamusi pakkuv suursündmus, ka sel korral tekib väga paljudel inimestel võimalus „Tule tulemisest” isikliku pühendumise kaudu osa saada.

Tule teekond saab alguse 1. juunil Tartust, kus XXVII laulu- ja XX tantsupeo „Minu arm” kunstilised toimkonnad keskpäeval tule ERM-i pargis süütavad. Järgnevad 33 päeva on tuli maakondade hoida, liikudes läbi terve Eesti.

Tartumaa võtab Põlvamaalt peotule vastu 20. juunil Tartu vallas Piirissaare sadamas. Sealt liigub tuli Peipsiääre valda, läbib Luunja ning Kastre ja pika päeva lõpuks jõuab Kambja valda, kus ööbib Reola Kultuurimajas. Kõiki Tartu linna ja maakonna rahvatantsijaid oodatakse samal öösel tulele tantsima kell 23.55–7.

21. juunil jätkab tuli oma teekonda Nõo ja Elva vallas ning jõuab õhtupoolikuks Tartu valda, kus veedab öö Äksi kirikus. Sinna on oodatud tulele laulma kõik koorid, kes soovivad laulupeo tulele isiklikult oma lauluga austust avaldada. Selleks, et tulevalvajad teaksid nii tantsijaid kui lauljaid oodata saab oma tulekust teada anda www.tartumaa.ee lehel. 22. juunil liigub tuli Tartu linnas, jõudes õhtuks Tartu laulupeo rongkäiku, et süüdata laulupeotuli Tartu laululaval.

Elva valla poolt võtab tule Peedul Nõo vallalt üle Tõnis Mägi, edasi liigub tuli jooksjate kätes teatepulgana Elva raudteejaama, kus jäetakse tulesäde ka samal õhtul toimuva Elva Südaööjooksu küünalde ja tõrvikute süütamiseks. Elvast suundub tuli edasi Hellenurme ja liigub sealt omakorda läbi teiste piirkonnakeskuste Puhja, kus kiriku vana aida juures toimub Elva valla tuletseremoonia. Igasse peatuspaika jäetakse tulesäde ning toimub väike etteaste. Kõik inimesed on oodatud endale sobivasse paika tuld tervitama ning tule puudutusest osa saama.

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.
Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X