HaridusKogukondNooredNoorteleRõnguValla uudised

Päästealane võistlus kutsus koolinoori üle terve Eesti Rõngusse

Mai alguses toimusid Tartumaal Rõngus koolinoorte päästealased võistlused Rõngu 2019. Rõngu vabatahtliku päästja Kalle Raja eestvõttel, kes pälvis 2018. aastal silmapaistva päästealase noorsootöö eest päästeameti peadirektori tunnustuse ja rändauhinna, korraldati võistlusi juba seitsmendat aastat. Kui alustati, siis olid need  mõeldud Tartumaa päästealaste noorteringide lastele, et nad aasta jooksul omandatud ohutus- ja päästealaseid oskusi ning teadmisi näidata saaksid, ja oleks mille nimel pingutada. Praeguseks on Rõngu vabatahtlike algatatud võistlus kasvanud üle-eestiliseks ja peakorraldaja sõnul pidid nad osalejate arvule piiri seadma. „Paraku pidime osalejate arvu piirama, sest muidu ei suudaks päevavalges võistlustega ühele poole saada ja kaugemalt tulijad jääksid koju sõiduga hilja peale,“ selgitas Kalle Raja.

Seekordsel jõukatsumisel oli lapsi 14nest noorteringist. Võistlusel tuli läbida rada, mille jooksul täideti erinevaid pääste- ja ohutusalaseid ülesandeid ning näidati meeskonnatöö võimeid. Ülesannete hulgas oli nii päästeautolt lahinghargnemine kui esmaabikohvri koostamine. Osavust tuli näidata pallide loopimisel ämbritesse ja voolikuliiniga plastpudelite maha viskamises. Lõpuks tuli koostada päästeauto pildiga pusle. Raja läbimisel pidid võistlejad omavahel ülesandeid jaotama ja nende lahendamiseks koostöös kiireimad lahendused leidma.

Tulemused (03.05):
NOOREMA VANUSERÜHMA ESIKOLMIK

I koht – Avinurme II – 5.03.13
II koht – Aegviidu – 5.09.93
III koht – Avinurme I – 6.29.53

VANEMA VANUSERÜHMA ESIKOLMIK

I koht – Virumaa – 4.17.15
II koht – Aegviidu IV – 5.04.15
III koht – Laeva – 5.09.69

Võistluspäeva kordaminekusse andsid panuse ka Lõuna päästekeskuse ennetusbüroo töötajad eesotsas Merle Libaga.

VAATA PILTE https://minupilv.smit.ee/s/1d9cE1y05ss8rb2 (parool: Rõngu2019)

Marek Kiik
Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X