Elva linnKultuurVaba AegValla uudised

LendTeater sai endale omanäolise helisignatuuri

Mõtted LendTeatrile ainuomasest signatuurist keerlesid meil juba ammu. Pürgime igapäevaselt selles suunas, et üha enam kuvada LendTeatrit sellisena nagu on meie inimesed – julged, pealehakkajad, omanäolised, andekad ja uuendusmeelsed.

Seetõttu soovisimegi, et teatrimajas toimuvaid etendusi iseloomustaks päris meie enda kutsung, mis oleks meile ainuomane ja spetsiaalselt LendTeatrile loodud. Nagu südamest tulevatele suurtele unistustele tihti kombeks on, täitus ka meie oma. Nüüd ongi LendTeatril oma signatuur, mille heliloojaks on Taavi Raidma. Kuidas heliteos valmis ning mis Taavit ajendas seda looma, saate lugeda alljärgnevast intervjuust. 

 

Kuidas sai mõte alguse ja kutsung sündis?

Signatuuri vorm on väga unikaalne – lühike, aga samas peab ta olema võimalikult kirjeldav ja tähelepanu äratav. Ta peab samal ajal töötama nii brändinguelemendina kui ka praktilise poole pealt saali kutsujana ja märguandjana. Seega oli ülesanne väga erinev mu eelnevatest loomingulistest projektidest ja vägagi nauditav. Kuigi lõpuks oli klipp vaid 10 sekundit pikk, siis kulus erinevate meloodiliste ja kõlaliste ülesehituste proovimisele ja testimisele kokku poolteist kuud.

 

Millest omandasid ainest? 

Minu eesmärk oli luua signatuur, mis jäädvustaks endas erinevaid aspekte LendTeatrist – näiteks meloodias kasutatud noodid on seotud Elva, teatri asutamisloo ja Elva ajalooliste teatrijuurtega ning instrumentide tämbrid said valitud sellised, mis kirjeldaksid LendTeatri uuendusmeelsust ja omapärasust.

 

Milline on olnud Sinu varasem kokkupuude muusika ja muusikalise loominguga?

Muusikaga olen tegelenud väiksest saati. Lõpetasin Elva Muusikakooli, käisin huvikoolis laulmas ning osalesin erinevates koorides. Ka hiljem olen alati jätnud muusika ja muusika kirjutamise oma ellu alles, sest paremat pingemaandajat on raske leida. Ja loomulikult on kõige toredam oma loomingut ka teistega jagada, kui see aitab luua ja jagada positiivseid emotsioone.

 

Mis Sind seob LendTeatriga?

Olen põnevusega juba mõnda aega jälginud LendTeatri tegemisi ning nende etendustel käinud. Hea sõber Kaidi Koppel on LendTeatris näitleja ja tema mulle ka pakkus võimalust teatrile signatuur luua. Loodetavasti saadab minu väike panus seda toredat teatrit veel pikalt.

 

LendTeatri verivärsket signatuuri on võimalik kuulda aga juba uuel nädalal teatrimajas, mil on teile pakkuda nauditavaid kultuurisündmusi. Suur tänu Taavi Raidmale meie unistuse teoks tegemisel.

 

Mängukava:

17.aprill kl 12:00 ON teatri külalisetendus „Maailma Ilusaim Tüdruk”

18.aprill kl 19:00 Kristiina Ehin ja Silver Sepp „Aga armastusel on metsalinnu süda”

25.aprill kl 19:00 A. Pajuri autorilavastus „Sadam”

 

Rohkem infot: lendteater.ee

 

Tulge teatrisse!

Kaidi Koppel

 

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X