KultuurVaba AegValla uudised

ARMUKE toob täismaja

LendTeatri lavastus „Armuke”, mille on lavastanud Jaan Tooming, on olnud väga menukas. Elva etendustel on olnud rohkelt publikut. Tallinna märtsikuine etendus oli välja müüdud ning aprillikuu lisaetendusele – publiku tungival soovil! – on alles käputäis kohti. Elvas mängime „Armukest” viimast korda täna, 18.märtsil kell 19.00 LendTeatris. Rõõm on pakkuda teatrit, mis inimestes positiivset emotsiooni tekitab ning palju kõneainet pakub. Seepärast teatrit teemegi!

LendTeatris leidub kõigile midagi

Eelmisel suvel valmis Astrid Reinla kirjutatud jutustuse ainetel Airé Pajuri käe all lasteetendus „Teofrastus”, mis sel varakevadel uuesti hoo sisse sai ja mida juba kodust kaugemalegi mängima on kutsutud. Tegemist on vahva koguperelooga, kus Peedu jaamakass Teofrastus räägib oma seiklustest. Lavastuses osaleb lisaks teada-tuntud LendTeatri näitlejatele üks uus tegija – Anne Masing-Luik.

Elvas saab seda näha veel kolmel korral: 25.märtsil kell 11, 7.aprillil kell 12 ja  22.aprillil kell 11

Elva Huvi-ja Koolituskeskuse näiteringi lapsed Kaidi Koppeli juhendamisel õpivad juba uut lavastust „Kommigripp”, mis on plaanis samuti enne õppeaasta lõppu lavalaudadele tuua ning lastele ja peredele vaatamiseks pakkuda.

Tuntud lavastajad LendTeatris

Jaan Toomingu käe all on tänaseks valminud LendTeatris kolm lavastust. Plaanis on kaks uut lavastust, mis praeguste plaanide kohaselt näevad ilmavalgust veel selle hooaja jooksul.

Suvel on meie kanti taas oodata Väino Uibot, kellega käivad läbirääkimised, millega seekord teatrihuvilisi üllatada. Vihjeks võin öelda, et õhus on tunda klassika hõngu. Mida see täpsemalt tähendab, jäägu hetkel saladuseks.

Koostöös Malle Pärnaga valmis eelmisel kevadel lavastus „Lõks”, mis pälvis publiku positiivse tagasiside ja tõi LendTeatrisse mitmel korral täissaali. Malle on ka tänavu kevadel LendTeatris oma mõtetega ning uue lavastusega proovid juba käivad. Kui nüüd saladuseloori natuke kergitada, siis võib öelda, et tükk on komöödia žanrist ning põnevust jagub küllaga.

LendTeatrile kohaselt on meie mõtted suured ja lennukad, näitlejad andekad, lavastajad vägevad – nii sünnivadki LendTeatri seinte vahel lavastused, mis on väge täis ja kõnetavad meie publikut.

Midagi uut LendTeatris

Selleks, et meie näitlejaid aina edasi arendada ning neile tuult tiibadesse puhuda, oleme alustanud prooviperioodi Rauno Polmaniga. Rauno Polman on lõpetanud TÜ VKA ning kuulus ka teatrisse Must Kast. Raunot hakkas juba teatriõpingute ajal huvitama film ning praegu õpib Rauno Balti Meedia- ja Filmikoolis. Nüüd on koos Raunoga sündimas midagi hoopis teistsugust, kui meie näitlejad senini harjunud on. Loo sünniks on Polman saanud inspiratsiooni Pirandello novellidest, mis räägivad sügavuti inimeseks olemisest, erinevatest emotsioonidest, igapäevaste rollide võtmisest, nende vahetamisest ning maskide kandmisest. Me kõik kanname mingeid maske ja sageli elame enesepettuses – millal me oleme meie ise ilma maskideta ja millised me siis oleme?

Lavastus sünnib mitmeti improvisatsiooni tulemusena ning ühtse meeskonna jõul. Ootame meiegi pikisilmi ja suure põnevusega, mis lõpuks valmis saab. Ent selles oleme veendunud, et see saab olema võimas, midagi hoopis tavapäratut ja publikul on kindlasti põhjust taas LendTeatrisse tulla.

Olles Elva mõistes justkui Elva Linna Teater, soovime südamest pakkuda LendTeatris kvaliteetset teatrit. Meile kui teatritegijatele on väga oluline tegeleda projektidega, mis uusi väljakutseid pakuvad ning meid näitlejatena arendavad. Samuti soovime ka teatrikülastajatele pakkuda väärt teatrielamust, mis uute lugude näol pakuks mõtteainet veel pikaks ajaks pärast teatrisaalist lahkumist.

Nagu Jaanus Rohumaa on öelnud: „Teater on koht lugude rääkimiseks. Ei midagi enamat ega ka vähemat.” Ja meil on lugusid, mida rääkida. Põnevaid lugusid. Elust enesest lugusid. Ja just selliseid lugusid, mis meid endid emotsionaalselt puudutavad, lootes, et see puudutab ja mõjutab ka publikut. Sest nagu ka Voldemar Panso on öelnud, et ei saa emotsionaalselt mõjutada teisi, kui loodu pole puudutanud looja enda tundekeeli.

Näitleja paneb igasse rolli midagi endast – et rolli sisse elada, tuleb näitlejal endast läbi lasta lavastuse sündmused, tegelase olukorrad, hetked, valud ja rõõmud. Meid, näitlejaid, puudutab meie poolt loodu mingil moel alati, isegi kui räägime lugusid huumorivõtmes, komöödiažanris või kurvavõitu draamas. Igaüks leiab lugudest midagi enda jaoks.

Meie mängukavaga saate tutvuda siin: lendteater.ee

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X