Elva linnEttevõtlusFLASHKohalik VõimValla uudised

Arhitektuurikonkursi „Promenaadi maja“ võitis töö nimega „Hommikukohv“

Elva Vallavalitsus

PRESSITEADE

26.02.2019

Arhitektuurikonkursi „Promenaadi maja“ võitis töö nimega „Hommikukohv“ 

Elva Vallavalitsus ning Energia ja Ehitus OÜ korraldatud arhitektuurikonkursi „Promenaadi maja“ võitis ideekavand nimega „Hommikukohv“.

Konkurss kuulutati välja eelmise aasta novembris ning tööde esitamise tähtaeg oli 10. jaanuar 2019. Konkursile laekus kolm ideekavandit, mis olid kõik väga heal tasemel. Žüriil läks võidutöö väljaselgitamisele üksjagu aega, sest peale üldise visuaalse lahenduse tuli võistlusülesande järgi üle vaadata ka ruumiplaanide lahendused, kinnistu lahendus ning sealhulgas ka parkimise paiknemine.

„Promenaadi maja“ kinnistu asub Elva linnas, aadressil Kesk 28, peagi rajatava keskväljaku vahetus läheduses, mistõttu hakkab see hoone omama väga olulist rolli linnaruumis.

Võidutöö valis välja žürii koosseisus Kaido Kurvits (Energia ja Ehitus OÜ), Erki Vutt (Energia ja Ehitus OÜ), Heiki Hansen (abivallavanem), Kertu Vuks (arengu- ja planeeringuosakonna juhataja), Jaanika Saar (vallaarhitekt) ja Maarika Uprus (planeeringuspetsialist).

Komisjoni hinnangul sobib võistlustööga „Hommikukohv“ kavandatud hoone Elva linna miljöösse hästi. „Promenaadi nurgamajana on hoonel esinduslik ilme. Samuti on võidutöö arhitektuurne lahendus põnev,“ ütles žürii esimees Kaido Kurvits.

Kombineeritud viilkatustega hoone on ilmestatud laiade igasse ilmakaarde suunatud rõdudega. Hästi on lahendatud ka parkimine, mis on osaliselt paigutatud hoone alla. Maja keskel asub aatriumi õu. „Ka ligipääs äripindadele on hea ja ei häiri korterielanikke. Kõikidel korteritel on loogiline ruumilahendus ja oma rõdu,“ lisas Kurvits.

Kõigil huvilistel on võimalik võistlustöid vaadata Elva Kultuurikeskuses nädala jooksul, alates sellest kolmapäevast, 27. veebruarist. Võidutöö autorid on Arhitektuuribüroo Sport OÜ, koosseisus Tiit Sild, Tuuli Tsahkna ja Maare Kriisa ning AD Projekt OÜ-st Jaan Prost Kängsepp ja Merje Jürisalu.

Lisainfo:

Kaido Kurvits, Energia ja Ehitus OÜ juhatuse liige

tel 514 7687

Jaanika Saar, vallaarhitekt

jaanika.saar@elva.ee või tel 5348 1114

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X