Valla uudised

Elva Vallavolikogu võttis vastu külavanema statuudi

Elva Vallavolikogu võttis eile toimunud istungil 27 poolthäälega vastu Elva valla külavanema statuudi.

Elva Vallavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Kertu Vuksi sõnul on oluline, et Elva vallas kehtiksid ühtsed reeglid külavanemate valimiseks ning et külavanemate ja piirkondade tegevust soodustataks. „Elva vallas on kokku 78 küla, 6 alevikku ja 1 linn, varasemalt on külavanema statuut kehtestatud Rõngu ja Konguta vallas,“ lisas Vuks.

Elva linna, Konguta, Palupera, Puhja, Rannu ja Rõngu valdade ühinemislepingus on kirjas punkt, mis sätestab külade ühistegevuse, sealhulgas külavanemate tegevuse soodustamise. „See hõlmabki endas piirkonnakogude ja külavanemate kaasamist juhtimisse, aga ka külaliikumiste ja külavanemate tegevuse toetamist,“ selgitas Vuks.

Külavanem on kogu küla usaldusisik, kellel on õigus esindada küla ja külaelanikke kohalikus omavalitsuses ja muudes asutustes oma volituste piires. Külavanem on kogukondliku identiteedi kandja ja Elva Vallavalitsuse kontaktisik ning külavanema ülesandeid täidetakse vabatahtlikult ja ühiskondlikel alustel. Külavanema kandidaat peab olema vähemalt 18-aastane isik, kellel on külas alaline elukoht.

Külavanema valimise saab algatada vähemalt kaks külaelanikku ning kandidaadiks saab esitada elaniku ainult tema nõusolekul. Samuti võib mitme küla peale valida ühise külavanema, kuid ühes külas võib valida vaid ühe külavanema. Külavanem valitakse ametisse vähemalt kolmeks aastaks, kui külakoosolek ei otsusta teisiti.

Külavanema statuudiga saab lähemalt tutvuda Elva valla kodulehel.

Lisainfo:
Kertu Vuks, arengu- ja planeeringuosakonna juhataja
kertu.vuks@elva.ee või tel 5813 7086

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X