Elva linnKohalik VõimValla uudised

Elva vald sõlmis hankelepingu Elva linnasüdame kaasajastamiseks

Täna sõlmis Elva Vallavalitsus Elva Kesk tänava ja lähiümbruse rekonstrueerimiseks lepingu ühispakkumuse teinud ettevõtetega OÜ RTS Infraehitus ja Wesico Project OÜ. Ehitustööde eeldatav periood on üksteist kuud.

Lepingule kirjutas alla Elva vallavanem Toomas Järveoja ja OÜ RTS Infraehituse juhatuse liige Rein-Erik Kaar. „Mul on väga hea meel, et Elva linna oluline osa avalikust ruumist saab uue, kaasajastatud ilme ning inimestele tekib juurde võimalusi vaba aja veetmiseks,“ ütles Järveoja. Ta lisas, et linnasüdame kaasajastamisel on oluline roll ka ettevõtlusaktiivsuse suurendamisel.

Abivallavanem Heiki Hansen sõnas, et kuigi ehitustööd võivad tekitada linnaelanikele veidi ebamugavusi, siis tuleks vaadata veidi laiemat pilti ja mõelda sellele, missuguseid võimalusi kaasajastatud linnasüda pakkuma hakkab. „Muidugi püütakse töid teostada nii, et need ei häiriks linnarahvast, kuid siiski tuleb arvestada, et ehitusperioodil on liiklemine Kesk tänaval keerulisem kui tavapäraselt.“

Elva Vallavalitsusel on plaanis korraldada kohtumisi Kesk tänaval asuvate ettevõtete ja linnaelanikega, et rääkida tehtavatest töödest täpsemalt ning anda võimalus elanikel küsimuste küsimiseks. „Need kohtumised on plaanis korraldada niipea, kui ehitajaga on üle vaadatud tööde täpne ajakava ja nende teostamise järjekord,“ ütles vallavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhajata Kertu Vuks.

Vallavalitsuse vallamajandusosakonna juhataja Hegri Narusk lisas, et peale lepingu sõlmimist koostatakse tööde teostamise ajagraafik ning selle kooskõlastamisel ja ehitustööde teostamisel püütakse arvestada võimalikult palju ettevõtjate ja kinnistu omanike huvidega. „Seda kõike selleks, et lõpptulemus oleks kõigile meeldiv. Püüame valla poolt luua mugavad lahendused ettevõtjate ning kinnistu omanike probleemide kiireks edastamiseks ehitajale,“ ütles Narusk.

Esimesed tööd rekonstrueerimiseks algavad orienteeruvalt 2019. aasta veebruaris.

Ehitustööde esimeses etapis alustatakse töömaa ettevalmistusega, et alustada trassitöödega (võetakse üles tänavakivid, asfaltkate ja valgustid). Kevade saabudes alustatakse paralleelselt ka keskväljaku ehitamisega Elva kultuurikeskuse ja Arbi järve vahelisele alale.

Kesk tänav loodetakse asfalteerida järgmise aasta suve keskpaigaks, mil Elvas toimuvad mitmed suurüritused. Kui ilmastikutingimused võimaldavad töid teostada plaanipäraselt, siis on objekti eeldatav valmimisaeg november 2019.

Riigihange „Elva Kesk tn ja lähiümbruse rekonstrueerimine“ kuulutati välja käesoleva aasta septembri alguses, pakkumised avati 25. oktoobril 2018. Pakkumuse esitasid kaheksa ettevõtet. Sellele järgnesid pakkumuste avamine, vastavaks tunnistamine, kvalifitseerimine ja edukaks tunnistamine.

Parimaks pakkumuseks osutus OÜ RTS Infraehitus ja Wesico Project OÜ ühispakkumus summas 2 662 537, 56 eurot ilma käibemaksuta.

Elva linnasüdame kaasajastamise kohta saab lähemalt lugeda ka siit: https://www.elva.ee/elvalinnasuda

Elva linnasüdame kaasajastamise projekti kaasrahastatakse Euroopa Liidu Euroopa Regionaalarengu Fondist, toetuse suurus on 1 010 000,60 eurot.

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X