Kohalik VõimValla uudised

Elva vald rajab ligi neli kilomeetrit kergliiklusteid

Elva Vallavalitsus

  1. oktoober 2018

PRESSITEADE

Elva vald rajab ligi neli kilomeetrit kergliiklusteid

 

Elva vald sõlmis eelmisel nädalal jalgratta- ja jalgtee ehituseks lepingu, mille ettevalmistustöödega loodetakse alustada juba sel nädalal.

Sel aastal on plaanis ehitada Elva linnas Jaani tänaval ja Valga ning Tartu maanteel. Paluperas ja Rõngus asuvate kergliiklusteede ehitust alustatakse uuel aastal. Ehituse käigus korrastatakse kokku ligi neli kilomeetrit kergliiklusteid.

Elva vallavalitsuse vallamajandusosakonna juhataja Hegri Narusk ütles, et hange korraldati praegu põhjusel, et uueks suveks oleks kergliiklusteed korras. „Elva linnas asuvate kergliiklusteedega alustatakse esimesena seetõttu, et näiteks Valga maanteel Lille bussipeatusest linna piirini pole praegu kahjuks üldse kõnniteed ja seetõttu tuleb inimestel mööda sõiduteed kõndida,“ ütles Narusk ja lisas, et seesugune olukord on väga ohtlik.

Taristuspetsialist Kristjan Vilu ütles, et ehitustöid teostatakse ilmastikust sõltuvalt. „Jaani tänav on kavas valmis saada esimeses järjekorras, kuna seoses Kesk tänava rekonstrueerimistöödega suunatakse bussiliiklus sinna ning ka jalakäijatel peab olema ohutu liigelda.“ Ta lisas, et ehitustööd on sõltuvuses ilmast ja olemasolevaid kõnniteid ei võeta enne üles, kui ollakse kindel, et teetööd on võimalik lõpetada enne suuri külmakraade ja lume tulekut.

Vilu sõnul on uuel aastal vallal plaanis ehitada kergliiklusteid ka Mesika tänaval ja Hellenurmes.

Ehitustöid teostab Roadwest OÜ. Hankest olid huvitatud 19 ettevõtet ning hinnapakkumuse esitasid neist 10. Ehitustööde lõpptähtaeg on 22. juuni 2019.

Viljandi-Rõngu maanteeäärse jalgratta- ja jalgtee ehitust rahastab 85% ulatuses EAS, piirkondade konkurentsivõime tugevdamise toetuse programmi kaudu. Teiste kergliiklusteede ehitus teostatakse Elva valla eelarvest.

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X