KogukondKohalik VõimValla uudised

Tartumaa Kodukant tähistab kahekümnendat juubelit

Ühendus Tartumaa Kodukant tähistab laupäeval, 27. oktoobril Rõngu rahvamajas ( Valga mnt 12, Rõngu) Kodukant Tartumaa 20. aastapäeva. Lisaks ülevaatele Tartumaa Kodukandi kahekümnest tegevusaastast tutvustatakse Tartumaa tänavusi Aasta küla kandidaate ning toimuvad ka mõttetalgud kogukondade tuleviku teemal.

Juubeliürituse kava on siin: http://www.kodukanttartumaa.ee/

Meediaväljaanded on oodatud sündmust kajastama!

“Tartumaal on külaliikumisega liitunud hulga uusi teotahtelisi inimesi, kes elu oma kodukohas paremaks soovivad muuta,” rääkis Kodukant Tartumaa juhatuse esimees Külli Pann. “Üks selline üllataja on näiteks Kriimani küla, kus tegusate eestvedajate toel palju ära tehakse.” Naise sõnul sai Tartumaa ka haldusreformiga mitme tegusa küla võrra rikkamaks.

Ka pidupäeval toimuvatel mõttetalgutel tuleb haldusreformist juttu. “Vaatluse all on külade koostöö kohaliku omavalitsusega ja hea näitena tuleb Elva vald oma kogemusi jagama,” rääkis Külli Pann. Ka peokoht – Rõngu rahvamaja – on Panni sõnul suurepärane koht. “Väga kaunis ja hubane maja,” hindas ta. Tartumaa Kodukandi aastapäeval teeb uksed lahti ka Rõngu unikaalne pillimuuseum.

Taust:

MTÜ Eesti Külaliikumine Kodukant on juriidiliste isikute ühendus, mis liidab Eestimaa maapiirkondade tasakaalustatud arengut taotlevad ja edendavad ning külaelu väärtustavad organisatsioonid. Liikumise eesmärgiks on kogukondliku tegevuse edendamine Eesti maapiirkondades, väärtustades ja arendades külaelu,  pärimuskultuuri ja vabatahtlikku tegevust.

 

Teate edastas:

 

Eesti Külaliikumine Kodukant

E-mail:  press@kodukant.ee

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X