KogukondKohalik VõimPuhjaValla uudised

Elva valla kaasav eelarve toob Puhja alevikku välijõusaali

Elva Vallavalitsus

  1. oktoober 2018

PRESSITEADE

Elva valla kaasav eelarve toob Puhja alevikku välijõusaali

Elva valla kaasava eelarve rahvahääletuse võitis 393 poolthäälega idee rajada välijõusaal Puhja alevikku, mille eeldatav maksumus on 15 000 eurot.

Rahastuse saavad veel ka ettepanek korrastada Valguta Mustjärve ja Tamme paljandi matkarajad (171 häält) ning idee muuta Verevi rand põnevamaks ja hubasemaks (148 häält). Kuni hääletuse lõpuni käis tihe rebimine Puhja aleviku välijõusaali ja Ulila piirkonna idee „Sihtmärki jõudmine turvalisemaks“ vahel.

9.-15. oktoobril toimunud Elva valla kaasava eelarve rahvahääletusel osales 1177 hääletajat, kes andsid kokku 1857 häält.

Vastavalt Elva valla kaasava eelarve menetlemise korra järgi saavad rahastuse kolm enim hääli saanud ettepanekut, tingimusel, et kaasava eelarve objektid peavad asuma valla eri piirkondades. Ühe objekti maksimaalne rahastussumma on 15 000 eurot. Kaasava eelarve kogusumma on 45 000 eurot.

Septembris toimunud ideekorje järel laekus Elva valla kaasava eelarve jaoks 25 ettepanekut. Ideede sõelumiskomisjoni läbis 16 ideed, mis pääsesid rahvahääletusele. Hääletamine toimus 9.-15. oktoobril VOLIS keskkonnas. Iga hääletusel osaleja sai hääletada kuni kolme endale meelepärase idee poolt

Kaasava eelarve menetlus on paljudes maailma riikides, sealhulgas Eestis, kasutatav menetlus eelarve koostamisel, kus kohalikule kogukonnale on antud võimalus kohaliku omavalitsuse eelarve koostamisel teatud summa osas kaasa rääkida.

Rohkem teavet kaasava eelarve kohta: http://www.elva.ee/kaasaveelarve.

Lisainfo:

Kertu Vuks

Arengu- ja planeeringuosakonna juhataja

kertu.vuks@elva.ee

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X