EttevõtlusHaridusKogukond

Elva Gümnaasium sõlmib mehhatroonika süvaõppeks koostööleppe elektroonikaettevõttega Enics Eesti AS

Elva valla pressiteade

23.05.2018

Elva Gümnaasium sõlmib mehhatroonika süvaõppeks koostööleppe elektroonikaettevõttega Enics Eesti AS

Elva Gümnaasiumi direktor Tarmo Post ja Enics Eesti AS juhatuse liige Jaanus Aal allkirjastavad 25. mail kell 11 koostöölepingu, mille alusel saab uuest õppeaastast alates Elva suurimast tööandjast – rahvusvahelisest elektronikatoodete ettevõttest Enics Elva Gümnaasiumi mehhatroonika valikaine elektroonikakursuse praktikabaas.

Koostööleping allkirjastatakse 25. mail kell 11 Enics Eesti AS tehases Elvas Valga maantee 7a.

Elva vallavanem Toomas Järveoja ütles seesseisvat koostööd kommenteerides, et Elva suurima tööandjana on elektroonikaettevõte Enics olnud linnale hea koostööpartner ja toetanud mitmeid kultuuri- ja spordiüritusi. “Koostöö haridusvaldkonnas toob kaasa uue kvaliteedi gümnaasiumi loodusainete suunal, mis tänu mehhatroonika mooduli avamisele saab kindlasti populaarsust juurde,” kinnitas Toomas Järveoja.

Elva Gümnaasiumi direktori Tarmo Posti sõnul on mehhatroonika üks kiiremini arenevaid tehnikasuundi nii Eestis kui ka mujal maailmas. See baseerub reaalainete heale tundmisele ja tootearendusele ning lisaks põhjalikele mehaanikateadmistele on mehhatroonikaga tegeldes vaja tunda ka infotehnoloogia- ning elektroonikavaldkonda.

“Võimalus luua mehhatroonika valikaine elektroonikakursus koostöös Enics Eestiga, valdkonna ühe parima esindajaga maailmas, on erakordne ja tähelepanuväärne. Tänu sellele saab gümnaasium tulevastele inseneridele pakkuda väga head mehhatroonika süvaõpet,” rõhutas Tarmo Post.

Mehhatroonika valikaine moodulis õpitakse ka programmeerimist, kaasaegsete materjalide töötlemise tehnoloogiaid, tehnilist mehaanikat, joonestamist ning “kirsiks tordil” on drooni ehitamise kursus Tartu Lennukolledži abiga ja praktika Enics Eesti AS Elva tehases.

Ettevõttest

Enics on maailma juhtivaim elektroonika tootmise täisteenust pakkuv ettevõte tööstus- ja meditsiinielektroonika valdkonnas. Enics pakub kogu toote elutsüklit hõlmavaid elektroonikatootmis-teenuseid alates insenerilahendustest, täiemahulisest tootmisest ja müügijärgsetest teenustest kuni hanke ja tarneahela juhtimiseni. Enics Eesti AS, mis asub looduskaunis Elvas, on Enics grupi üks tütarettevõtetest, kellel õdesid Soomes, Rootsis, Šveitsis, Hiinas ja Slovakkias. Kogu Enics Eesti AS toodang läheb ekspordiks üle maailma. Enics Eesti AS-is töötab ligikaudu 700 inimest.

Lisainfo:

Tarmo Post, Elva Gümnaasiumi direktor, tel 522 51 44

Eveli Punnison, Enics Eesti AS personalijuht, tel 565 07 151

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X