Kohalik VõimValla uudised

Elva valla pressiteade: Elva vald saab positiivsust ja väge sisendava sümboolika

Elva valla pressiteade

29.03.18

Elva vald saab positiivsust ja väge sisendava sümboolika

Elva vallavolikogu kinnitas esmaspäevasel istungil Elva valla põhimääruse, seal hulgas valla vapi, lipu ja logo. Vapi sinisel kilbil on hõbedane dubleeritud keldi kolmjalg.

Konkursi võidutöö kavandi “Tasakaal” autor, elvalane Kristi Koppel lõi vallale täiesti uue märgi, mille keskne kujund on dubleeritud keldi kolmjalg, ehk triskele, mis sümbolina on positiivse ja jõulise kuvandiga. Üks kolmjalg tähistab vallarahva minevikku ning teine tulevikku. Koos ja läbipõimunult, on nad aga oleviku sümboliks. Märksõnad päike ning õnn viitavad vallale kui heale looduskaunile elupaigale ning puhkusepiirkonnale. Kogu sümboolika on visuaalselt nauditava ja lihtsa kujundusega.

Vallavanem Toomas Järveoja on valitud sümboolikaga rahul. “Leian, et sümmeetriline ja tasakaalus keskne kujund iseloomustab hästi meie uut valda ja sisendab positiivset ootust ning jõudu,” selgitas Toomas Järveoja.

Komisjoni liikme Kaia Kallaste sõnul on sümboolika kontseptsioon terviklik ning vastab uue Elva valla tulevikuperspektiividele. “Valitud heraldiline kujund on positiivse alatooniga, mida ühinenud vallad koos edasiminekuks vajavad. Sümbol mõjub erinevatel ametlikel dokumentidel ja esemetel lihtsalt ja autoriteetselt,” selgitas Kaia Kallaste.

Elva valla uus vapp

 

Vaata: Valla vapi, lipu ja logo failid ning ülevaade toimunud konkursist

Lisainfo: Kertu Vuks, arengu- ja planeeringuosakonna juhataja, tel 5813 7086, e-post kertu.vuks@elva.ee

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X