KogukondVaba AegValla uudised

Ilusat naistepäeva!

Tere, armsad Elva valla naised!

MTÜ Elva Elama mehed soovivad teile meeleolukat naistepäeva, tugevat tervist ja edukat toimetamist naiste-meeste maailmas!

Looduses on juba niimoodi seatud, et naised on targemad kui mehed.

Nagu kinnitavad asjatundjad, oleme me kõik emaihus esimesed 15 nädalat naissoost. Alles siis hakkab Kõigevägevam osale meist kulinaid külge riputama.

Seega naispool on targem, kuna ta on juba sündides pisut vanem.

Naiseihus pidi olema veel mingi vigur, mis soojaotust reguleerib: kui mehi on antud sootsiumis mingil põhjusel rohkem elust lahkunud, sünnib neid ka kohe rohkem juurde.

Nii et naistest sõltub kogunisti meeste arv!

 

Teised asjatundjad kinnitavad, et naisterahva reageering sündmusele või nähtusele on alati mitmekülgsem. Eriti ohu puhul. Tema aju töötab välja otsekohe palju tegutsemisvariante. Mitte nii nagu mehe oma, millel on hoobilt võtta vaid üks-kaks käitumisvõtet.

Hiljaaegu sai oldud suures linnas ja vaja läks taksot. Jumal saatis naistaksojuhi. Ühel ristmikul tekkis keeruline olukord. Meesreisijal oli kohe valmis vaid üksainus otsus – automaatselt surusid jalad olematuid siduri- ja piduripedaale! Taksist aga oskas kohe rakendada nii seda, kui ka kolme võtet veel omaltpoolt – lasi roolist lahti, pani silmad kinni ja ütles valju häälega „Aihh!“. Nii pääsesimegi terve nahaga.

Ka ilma teadlasteta teame, et naissugu on väga visa ja loov. Saarenaisele on kehtestatud lausa reegel – ta peab suutma ülal pidada ühe lorust mehe ja kuus last. Muide ka meie vallas on Saare- ja Hiiumaa päritolu naisterahvaid. Neile eraldi tervitus!

Õrnem pool suudab rohkemat. Vaadake, kui palju naisi on vallaelu rooli juures. Või läheduses. Mitmed peavad meie riigis ministri ametit. Ja üks neist on sedapuhku Eesti president.

See pole kaugeltki lagi. Olgu meie valla kõigi naiste eeskujuks Rõngu Marta, kes võttis valitseda isegi Vene riiki. Katariina I nime all. Nii et arenguruumi on.

Jah, alustada ei saa tipust. Seda te, naised, teate väga hästi ja üritate teha eelproovi lihtsamatel meestealadel. Olete tähelepanuta jätnud vaid üksikud ametid, näiteks tuukritöö või suitsusukeldumise. Aga politseis ja kaitseväes ei üritatagi enam ilma teieta hakkama saada.

Politseinikust sõber Raimo on suur skeptik. Ta väidab, et kui politseipatrull, mille üks liige on naine, kutsutakse sündmuskohale ja seal selgub, et tegu on kallaletungiga, on kaitstavaid kohe üks isik rohkem.

Ilmselt on see lihtsalt maskuliinne torin, sest sündmuskoha ja seal toimunu kirjelduse koostab kõige väljendusrikkamalt ikkagi naine.

Naised oskavad meeste tööalasid vallutada lähtudes mingist erilisest valikust. Pärnu sadamas oli lähiminevikus raudne iseeneslik reegel – mida kõrgem kraana, seda pikem daam selle kabiinis. Meestel on vastu panna ainult Napoleoni-kompleks – mida väiksem mehike, seda auahnem on.

Ja ala, kus vastuvaidlemine naise juhtrollile oleks lihtsalt kurjast, on perekond. Olgu siis vaba või allkirjadega. Ainult naine loob selles (Engels oli tark poiss ja tabas ära) ühiskonna rakukeses hädavajaliku sooja õhkkonna ja (meie poliitikud on kah osavad märksõnade väljamõtlemises) jätkusuutlikkuse.

Jõudu teile, kallid naised, selles kõiges!

Elva Elu

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X