Kohalik VõimValla uudised

Elva valla opositsioon alustas võitlust hiigelpalkade vastu

Elva vallavolikogu Elvamaa Esimesed fraktsiooni pressiteade

28. veebruar 2018

Elva valla opositsioon alustas võitlust hiigelpalkade vastu

Elva valla suurim valimisliit Elvamaa Esimesed esitasid vallajuhtide töötasu ja auto hüvitise vähendamise eelnõu, mille tulemusel hoitakse aastas keskmiselt kokku 60 000 eurot ning valitsemisaja kogu kokkuhoid oleks üle 230 tuhande.

“Haldusreformi eesmärk oli kulude koondamine, kuid Reformierakond ja SDE on Elva vallas reformi varjus suurendanud juhtide sissetulekuid kolmandiku kuni poole võrra ning rakendanud ebamõistlikud lisahüvitised,” leiavad eelnõu esitajad.

Elvamaa Esimesed fraktsiooni esimehe Vahur Jaakma sõnul on tõenäoline eelnõule toetust leida ka koalitsiooni ridadest: “Ka südametunnistusega ja rehkendada mõistvad koalitsiooni saadikud on avaldanud pahameelt hiigelpalkade üle.”

“Soovime vähendada vallavanema töötasu 700 ja abivallavanemate tasu 800 euro võrra. Arvestades Eesti keskmist palka, millest Elva valla kodanike keskmine on veelgi madalam, siis 3000-eurosed palgad riivavad kodanike õiglustunnet ning pole ka suure töömahuga põhjendatud,” selgitas Jaakma.

Jaakma meenutas, et enne liitumist oli Elva linnapea töötasu 1900. “Kindlasti pole juhtide töömahu kasv pärast liitumist proportsioonis palga kasvuga. Liitunud vald on palganud endale ka palju uusi ametnikke.”

Täna on vallavanema töötasu 3200 eurot (kulu tööandjale on 4282 eurot) ning abivallavanema töötasu on 3000 eurot (kulu tööandjale 4014 eurot). Eelnõuga soovitakse kehtestada vallavanemale 2500 ja abivallavanemale 2200 eurone töötasu. Tööandja kulu kokkuhoid kuus oleks 4147 eurot, mis teeks aastas 49 764 eurot.

Lisaks sellele soovitakse eelnõuga muuta isikliku sõiduauto kasutamise hüvitise maksmise korda. Kehtiva korra alusel on vallajuhtide auto hüvitis 450 eurot ning koos erisoodustusmaksuga on valla kulu 748 eurot. Otsuse eelnõuga soovitakse kehtestada hüvitise määraks 335 eurot.

“See on piirsumma, millelt ei tule ka tasuda erisoodustusmaksu, kui rakendatakse sõidupäeviku täitmise kohustus,” selgitas Vahur Jaakma, kelle sõnul on mõistetamatu, miks vallajuhid on seni maksnud hiigelsummasid erisoodustusmaksuks.

“Väikese muudatusega oleks keskmiselt aastane kokkuhoid volikogu esimehe, vallavanema ja kolme abivallavanema autokuludelt üle 20 000 euro,” põhjendas Jaakma.

Lisainfo:

Elva vallavolikogu
Elvamaa Esimesed fraktsiooni esimees Vahur Jaakma
Tel: 504 4502
e-post: vahur.jaakma@gmail.com

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X