Elva linnKultuurVaba AegValla uudised

Veebruarikuu sündmused Elva Kultuurikeskuses

Uut aastat saab peagi kuu aega täis ja loodame, et peate oma uusaastalubadustest endiselt kinni. Kes on tõotas olla kultuursem, siis ulatame omalt poolt abikäe. Meil on tulemas mitmeid toredaid sündmusi, millest peab osa saama. Selle kõige kõrval ei tasu kindlasti unustada kõige tähtsamat teemat – meie riigi sajandat sünnipäeva.

Uus kuu toob meie galeriisse ka uue näituse. 5.veebruaril pannakse üles Tartu Rahvaülikooli kunstinäitus tammedest „Kuldne iga“ pühendusega EV100-le, avamine 05.veebruaril kell 13.

Küünlakuu 10. kuupäeval, saabub pealinnast meile külla Tallinna Linnateater monolavastusega „Köster“. Mõtted lähevad kohe Oskar Lutsu „Kevadele“? Nii ta on! Loo autoriks ja lavastajaks on ei keegi muu kui Andrus Kivirähk ning peaosas astub üles Peeter Tammearu. Kui palju me Paunvere köstrist siiski teame? Linnateater ise on lisanud sellise antud tüki kohta järgmise mõtte: „Köstri kuju ärgitab mõtlema täiskasvanuks saamise üle laiemalt. On ju nii mõndagi isandat või emandat vaadates raske uskuda, et temagi omal ajal lõbusalt trallitada või siiralt muinasjutte uskuda võis. Kuhu kaob laps meie hinges? Miks mõned inimesed suudavad ta endas ikkagi säilitada? Või on laps siiski meie kõigi sees alles, ainult et väga-väga sügaval …“. Kui tahad rohkem selle äkilise meelega mehe kohta teada, soeta pilet Piletimaailmast.

Vahetult enne kommertslikku sõbrapäeva tulevad mitte unes, vaid täitsa ilmsi Elvasse Kalle Sepp ja Mikk Tammepõld. Kontsertkavas kõlavad eestikeelsed lood. Kalle tutvustab eelseisvat kontserttuuri järgmiselt: „Oleme kokku pannud muheda kava, mis sobib talveõhtutesse hästi. Käisime Mikuga loomelaagris, tegime proovi ja ootame kontsertturneed juba väga. Lubame ilusat elamust!“ Seega tasub kindlasti tulla nii kallima kui sõbraga ühte meeleolukat õhtut veetma 13.veebruaril, kell 18 Elva Kultuurikeskuses. Piletid on eriti soodsa hinnaga müügil nii Piletilevis kui Piletimaailmas.

Kui jutt juba valentinipäevale läks, siis Elva Gümnaasiumi õpilasesindus on korraldamas meie majas oma sõbrapäevaballi. Suursugune sündmus toimub 16.veebruaril, algusega kell 19:00. Üritusel kannavad meelelahutuslike vahepalade eest hoolt mustkunstnik Charlekas, LendTeater, Tähtvere tantsukeskus ja Teadusbuss, tantsuks mängib ansambel Bossenova. Kohapeal tegutseb fotonurgas fotograaf Fotail, Soolo Catering seisab hea selle eest, et kõhtu saaks turgutada hea ja paremaga kohvikus. Osta saab ka õnneloosi (maksumus 1€), kus on võimalus võita põnevaid auhindu. Meie üritusest on oodatud osa saama kõiki õpilasi alates 7. klassist, õpetajad, lapsevanemaid ja huvilisi nii Elva vallast kui kaugemalt. Õhtune riietusstiil pidulik. Pääsmeid saab lunastada Elva Gümnaasiumi kantseleist, hinnaga alates 5€.

Traditsiooniliselt ootame vahetult enne riigi sünnipäeva Kultuurikeskusesse kõiki halle ajurakke teritama, kui toimumas on järjekordne mälumäng. Avage kalendrid, otsige üles 20.veebruar ja kella 18:00 rea peale kirjutage: „Üle valla mälumäng“. Pange kokku 4-liikmeline võistkond, kas pereliikmetest, kolleegidest, mõttekaaslastest vms. Saatke oma registreerimissoov hiljemalt 16.02.2018, kultuur@elva.ee ning kohtume juba laudade taga. Küsimuste ja läbiviimise eest hoolitseb Leino Pahtma, parimatele auhinnad.

Möödunud nädalal tõi pidulikku hõngu Elvasse meie riigipea Kersti Kaljulaid, kes kohtus vallavalitsuse ja –volikogu liikmetega. 23.veebruaril, algusega kell 18:00 ootame tähistama Eesti Vabariigi sajandat sünnipäeva Elva Kultuurikeskuses. Toimub pidulik kontsert-aktus, kus antakse üle Elva tunnustused ning esineb ansambel La Phoneix. Sellega kulmineerub lühike veebruar, et sisse juhatada kevad, kui päike käib kõrgemat kaart ning päevad lähevad pikemaks.

Kohtume Kultuurikeskuses!

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X