Politsei nädalValla uudised

Politseinädal

Elva piirkonnapolitseinik Jaana Toode:

28. jaanuari õhtupoolikul kella 18.40 paiku teatati politseile, et Elvas Kirde tänava kortermaja ühe ukse taga olla käinud alkoholilõhnadega ning politseimütsi ja -kampsuniga mees, kelle sõnul olla korteriomaniku peale kaevatud liigse lärmi tekitamise tõttu ja ta käskis naisel enesega kaasa tulla. Kuivõrd korteriomanikule tundus end politseinikuna esitlenud purjus mees kahtlane, palus ta viimaselt töötõendi ettenäitamist. Ukse taha saabunud mees vehkis korteriomaniku silme all küll mingi paberiga, ent perenaisel seda lähemalt vaadata ei lasknud. Korteriomanik soostus siiski lõpuks kodust väljuma, ent selleks ajaks kui naine trepikojast välja jõudis, oli purjus mees kadunud kui tina tuhka, ka polnud maja ees jälgegi võimalikust politseisõidukist. Seepeale helistas veidi murelik kodanik häirekeskusele ning teatas juhtunust. Sündmuskohal käinud patrull ümbrusest kirjeldustele vastavat meest ei leidnud, ka ei olnud ümberkaudsed inimesed taolist meest kuskil liikumas näinud. Juhtumi üksikasjade selgitamisega tegeleb edasi piirkonnapolitseinik.

Politsei soovitab tungivalt olla ukse taha ilmuvate võõraste suhtes äärmiselt ettevaatlik ning umbusklik, ka siis kui inimene väidab end olevat politseinik. Eesti politseinikud on alati korrektselt vormis ja neil on kohustus end alati tutvustada. Ootamatult ilma põhjuseta kellegi ukse taha ilmunud ja end politseinikuna tutvustavalt isikult võiks alati küsida ka töötõendit. Jätkuva kahtluse korral tuleks julgelt hädaabinumbril helistada. Taoline purjus inimese tobe nali heidab tugevalt varju päris korrakaitsjate mainele ning õõnestab kohalike turvatunnet. Meenutada tasub ehk sedagi, et politseivormi ja selle juurde kuuluvaid elemente tohivad siiski kasutada ja kanda vaid politseiametnikud. Seadusest tulenevalt on tavainimestel vormi kandmine kui ka seeläbi enda politseiametnikuna esitlemine karistatav.

27. jaanuari õhtul teatati politseile rahurikkumisest Elvas Kadaka tänaval, kus pidavat keegi juba pikemat aega paarutama. Kohal käinud politseinikud selgitasid, et kortermaja lähistel aeti treilerilt maha üht ralliautot, mis tekitas tõepoolest veidi kõvemat ja naabreid häirida võivat häält. Peale ralliauto treilerilt maha saamist saabus ka naabritele rahu ja vaikus.

25. jaanuari hommikupoolikult teatas tähelepanelik elanik politseile, et Verevi järve jääl on kooliealine laps, kelle elu võib seal ohtu sattuda. Olukorda kontrollima läinud piirkonnapolitseinik selgitas, et koolilastel oli kehalise kasvatuse tund ning selle raames kelgutati mäest alla. Lapsed olid kenasti täiskasvanute järelevalve all ning jääl kellelegi ohtu ei olnud.

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X