Politsei nädalValla uudised

Politseinädal Elva vallas

13. jaanuari õhtupoolikul sõitis sõiduauto Honda juht Elva vallas Kirepi külas otsa ootamatult teele hüpanud metskitsele. Lisaks häirekeskusele juhtunust teada andmist helistas autojuht ka keskkonnainspektsiooni infotelefonil ning tõdes, et kokkupõrkes jäi kannatajaks metsloom, kes sündmuskohal hukkus. Politsei käis sündmuskohal ning abistas juhti õnnetuse üksikasjade fikseerimisel ning paberite vormistamisel. Edasi pöördus juht oma kindlustusseltsi poole.

13. jaanuari ennelõunal helistas üpriski viimse piirini vihaseks aetud Elva linna kodanik häirekeskusele ning palus abi leidmaks lahendust Tööstuse tänava kortermaja esisele probleemile. Nimelt pannakse hommikuti maja ees oma sõiduvahendid käima ning lastakse neil seal nii-öelda soojeneda, paraku aga kipub pikalt kohapeal tiksuvate sõidukite summutajatest tulenev ving läbi ventilatsiooni tubadesse tikkuma ja see valmistab kohalikele suurt muret ja meelehärmi. Sündmuskohal käinud korrakaitsjad sel hommikul maja juures ühtki pikalt kohapeal töötava mootoriga seisnud masinat ja selle juhti ei silmanud. Küll aga tuletavad korrakaitsjad kõikidele roolikeerajatele meelde, et liiklusseaduse paragrahv, mis käsitleb keskkonnakaitsenõudeid, ütleb et õuealal ja lähemal kui kümme meetrit elamust ei tohi peatatud või pargitud sõidukil mootor töötada kauem kui kaks minutit. Kestvaid külmasid arvesse võttes palume masinaid soojendavaid juhte arvestada ka teiste ümberkaudsete elanikega ning leida mingi teine alternatiiv või majast veidi kaugem koht oma sõiduki soojendamiseks. Seejuures on oluline teha seda turvaliselt ning mitte jätta töötava mootoriga ning süütelukus olevate võtmetega autot järelvalveta.

11. jaanuari öösel puhkes Tartust Riia poole teel olevas LuxExpressi bussis kahe joobes reisija ja bussijuhtide vahel sõnavahetus. Nimelt kutsusid bussijuhid alkoholi tarvitavaid ja lärmavaid reisijaid korrale, mille peale mehed aga ägestusid ning kaht bussijuhti lõid. Peale rüselust läksid mehed bussist välja ning jooksid minema. Bussijuhid said küll kergemalt viga, ent jätkasid siiski Riiga suunduva liini teenindamist. Sündmuskohale kiirustanud politsei märkas kirjeldustele vastavaid mehi maantee servas liikumas, joobes mehed vanuses 22- ja 26-eluaastat pandi politseibussi kongi ning toodi esmalt Tartusse kainenema. Juhtunu üksikasju selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

10. jaanuari õhtupoolikul helistas häirekeskusele tähelepanelik kaasliikleja, kes märkas Jõhvi-Tartu-Valga maantee 160. kilomeetril kahtlustäratavalt aeglaselt liikumas Renaultki maasturit. Politsei peatas kirjeldatud sõiduvahendi Elva vallas Metsalaane külas, selle juht oli kaine ja omab juhtimisõigust. Ametnikele selgitas ta, et masinas olnud ning seni sihtkohta teed juhatanud navigeerimisseade läinud ühel hetkel katki ning ta on nüüd nõutu ning püüab teeviitasid ning liiklusmärke jälgides otsitud kohta jõuda. Ta tunnistas sedagi, et tema veniv sõidustiil ning põhjendamatud aeglustamised võisid tõepoolest kaasliiklejatele kahtlaseid ja valesid signaale saata. Kuivõrd mees ühtki rikkumist toime ei pannud, soovis politsei talle head teed ning juhatas sohvrile ka soovitud suuna kätte.

Ragne Keisk
pressiesindaja
Politsei- ja Piirivalveamet

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X