Politsei nädalValla uudised

Politseinädal pühade ajal

Kohalike korrakaitsjate sõnul möödusid pikad pühad ses piirkonnas valdavalt rahulikult. Väljakutseid oli küll veidi enam kui tavapärastel nädalalõppudel, ent neist ükski ei toonud õnneks kaasa raskeid vahejuhtumeid. Politseile anti teada pikaleveninud pidudest kortermajades, kus liigne lärm ja vali muusika rahuihkavaid naabreid segama hakkas. Ka teatati mitmel korral pikast nädalavahetusest ja aastavahetuse pidustustest väsinud kodanikest, kes avalikes kohtades oma ebaadekvaatse olekuga tähelepanu äratasid.

Paraku tuli politseil ka sel aastal pühade ajal kahetsusväärselt palju tegeleda lähisuhtevägivalla juhtumitega, mis said valdavalt alguse meeste ja naiste omavahelistest tülidest ja mille katalüsaatoriks oli põhiliselt ikka alkohol. On kurvastav, et paljude jaoks ei olnud pühadel kodu turvaline koht, kus lähedastega rahulikult aega veeta. Nii tuli meil sellelgi aastal kodust ära viia nii mõnigi joobes pereliige, kes käe oma lähedase vastu tõstis. Hea meel on aga selle üle, et inimesed teavitavad politseid üha julgemalt ja kutsuvad appi.

26. detsembri öösel sai politsei teate, et Elva vallas kõrvalhoones löödi kakluse käigus pudeliroosiga 36-aastast meest, kes sai viga ja viidi esmaabi andmiseks traumapunkti. Lööja isik on selgitamisel.

29. detsembri õhtul teatas tähelepanelik liikleja häirekeskusele joobekahtlusega juhist, kes Elvast J. Kärneri tänaval asuva tankla juurest Fordiga sõitu läks. Kiirelt reageerinud politseipatrull peatas vastava sõiduki juba mõned tänavad eemal ning juhi kontrollimisel selguski kurb tõsiasi, et sohver oli sanga roninud joobnuna. Politsei kõrvaldas ta juhtimiselt ning ta võeti vastutusele kriminaalkorras.

30. detsembri hilisõhtul kella 23 paiku teatas murelik mööduja Rõngu alevikus Valga maanteel ringi tuigerdavast joobes mehest, kelle elu külmal õhtul ning veekogude lähistel ohtu võib sattuda. Veel enne kui korrakaitsjad meest otsima asusid jõudis mees teataja sõnul kõrtsi taha võpsikusse magama jääda. Kõvera kõrtsi juurde saabunud meedikud mehel tervisekahjustusi ei tuvastanud ning politsei võttis veidi napsise ja väsinud mehepoja patrullsõidukile ja viis ta turvaliselt ära koju.

31.detsembril kella 23.57 ajal sai häirekeskus teate, et Puhja alevikus on kaklus mitme mehe vahel ja ära olevat lõhutud ka kellegi auto. Politsei saabudes oli osa seltskonnast kohapealt ära jooksnud. Selgus, et kaklema olid läinud neli meest ning kakluse käigus löödi ka vastu autot Ford Galaxy, mis sai kahjustada. Kiirabi andis ühele kohapeal olnud kannatanule esmaabi, juhtunu üksikasjad ja lööjate isikud on selgitamisel.

1. jaanuari keskpäeval kella 13 ajal teatati politseile, et Elva vallas Kirepi külas suunaga Tartu poole liigub kahtlaseid manöövreid tegev sõiduauto Volkswagen, mis järjepanu vastassuunavööndisse kaldub. Politsei peatas Elva ja Tartu vahelisel lõigul kirjeldustele vastava sõiduki ning kontrollis selle juhti. Politsei juhi käitumises mingeid rikkumisi ei tuvastanud, ka oli masin tehniliselt korras.

1. jaanuaril kella 11 paiku peatasid politseinikud Ulila alevikus kontrolliks sõiduauto Lancia. Masina ja selle juhi kontrollimisel avastasid korrakaitsjad rea rikkumisi, mille juht sõiduvahendiga teel liikudes toime pani. Esiteks oli auto roolis olnud mehe juhtimisõigus peatatud tervisetõendi aegumise tõttu, teiseks polnud sõidukil kohustuslikku liikluskindlustuslepingut ning kolmandaks juhtis sohver kehtestatud korras ümberregistreerimata mootorsõidukit. Rea rikkumisi toime pannud mees kõrvaldati juhtimiselt ning tema suhtes alustati menetlust.

2.jaanuari hilisõhtul sai politsei väljakutse Elva linna Tartu maanteel asuvasse korterisse, kus ühiselt alkoholi tarvitanud meeste vahel puhkes tüli. Meestevaheline erimeelsus kasvas sedavõrd suureks, et ühel hetkel ei osanud 40-aastane mees enam muud ette võtta, kui oma joomasõbrale kallale minna. Meedikud viisid kannatanu esmaabiks haiglasse ja politsei viis agressiivse mehe kainenema.

Ragne Keisk

pressiesindaja

Politsei- ja Piirivalveamet

7308850 / 59125457

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X