Kohalik VõimValla uudised

Kertu Vuks: Elva valla sümboolikast

Mitmes viimasel ajal Elva Elus ilmunud artiklis on kõrvalteemana juttu olnud uue valla sümboolikast. Pakutud vappe-lippe kritiseeriti nii Elvapiirkonnakoosoleku vaheajal kui 19.detsembri vallavolikogu istungil. Oleme avaldanud ka vallarahva hääletustulemused. Häälte järgi tuli võitjaks eskiis “Icon” (kuus lehtpuu lehte rohe-kollasel taustal.

Arutasime sümboolika konkursi komisjonis veelkord nende kolme parima töö üle (“Kuldsel kilbil kuus okaspuutaime..:”, “Icon” ja “Värske värv” ) ja arutelus jõudsime selleni, et ühte väga head tööd, mis meie piirkonda hästi iseloomustaks ja võiks olla ühise identiteedi kandjaks pikkadeks aastateks, pigem siiski nende seas ei ole.

Arutasime sama teemat ka volikogus, sest sümboolika tuleb ju kinnitada valla põhimääruses, seega volikogu poolt ning seal jäi kõlama mõte, et tuleks konkurss uuesti välja kuulutada. Uue konkursi raames võib varasemalt esitatud töid uuesti esitada, kui autorid seda soovivad. Ilmselt lisame uue konkursi tingimustesse ka sätte, et iga autor võib esitada vaid ühe töö. Hetkel konkreetset vallavalitsuse otsust veel ei ole, kuid hiljemalt järgmisel
nädalal saame juba kõigest täpsemalt ja konkreetsemalt rääkida”.

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X