KogukondValla uudised

SUUR RAHVAHÄÄLETUS: ELVA VALD OTSIB SÜMBOOLIKAT!

Elva valla sümboolika leidmiseks kuulutati juulis 2017 välja sümboolika konkurss. Kokku laekus konkursi raames 27 võistlustööd, esitada tuli lipu, vapi ja logo kavand. Sümboolika konkursi komisjon, kuhu kuulusid esindajad kõikidest ühinenud omavalitsustest,  on töid hinnanud ning kolm parimat tööd on 29.11-05.12 rahvahääletusel, et selgitada välja elanike arvamus.

 Rahvahääletusele pandud konkursitööd:

Värske Värv. Töö läbivaks temaatikaks on teravus, mis avaldub nii vapi kujus kui motiividel, viidates täpsusele, konkreetsusele, julgusele ning jõulisele edasiliikumisele. Vapi põhi värvid sinine, kollane/ kuldne viitavad piirkonna lähiajaloolisele kuurortpaiga staatusele. Sinine värv sümboliseerib vett ja kollane/ kuldne päikest. Mõlemad on vajalikud pidevaks kasvuks ja arenguks. Lisaks sümboliseerib sinine värv Elva vallas asuvaid ja Elva vallaga piirnevaid erinevaid siseveekogusi. Vapi põhikujundiks on männikäbi, mis viitab Elva valla mändidele ja männimetsadele. Männikäbi süboliseerib uut algust ja igavesti kestvat nooruslikku pealehakkamist ning elujõudu. Nii lipul, vapil kui ka logol on kasutatud läbivat teravlainelist motiivi sümboliseerides kõike, mis eelpool on nimetatud.

Icon. Autori esimesed mõtted Elvast ja ümbritsevast piirkonnast on seotud looduse ja sealse maastikuga. Värvideks on valitud roheline ja sinine, sest need on puhtuse, looduse ja arengu värvid. Roheline sümboliseerib kasvu nagu ka looduses. Elva valla puhul tähistab see rohket metsaala ja ka muud loodust. Roheline värv mõjub rahustavalt ja positiivselt, tekitab mõnusa meeleolu ning sel on võime panna inimesed kuhugi kuuluma- antud juhul Elva valda, ühtsesse liidetud kogukonda. Sinine värv on puhtuse ja kindluse värv, Elva vallas sümboliseerib sinine rohkeid järvesid ja veekogusid, kuid ka enesekindlust, mis tekitab inimestes olulise tunde- kindlustunde. Sinine on ka tarkuse värv, see kiirgab edast sihikindlust ja suuri eesmärke.  Sümboliks on valitud kuue lehega lõpmatusse kasvav puu, mil pole ei algust ega lõppu- see on elu sümbol. Kuus lehte puul kujutavad kuue omavalitsuse saamist üheks vallaks.

Kuldsel kilbil kuus okaspuutaime ja sinine piit. Autor on selgitanud, et sinine piit tähistab vallaga külgnevat Võrtsjärve, kuldne taust sümboliseerib maad kui kuldaväärt toitjat ja ka kui päikeselist suvituspiirkonda. Kuus okaspuutaime viitavad paikkonna kaunitele metsadele ja kuuele üheks tervikuks ühinenud omavalitsusele.

 

Rahvahääletus toimub  29.11-05.12.2017. Hääletada ja töödega lähemalt tutvuda saad siit-  https://www.volis.ee/gvolis/osale/index?kid=12520

Hääletada saavad Rahvastikuregisti järgi 16- aastased ja vanemad Elva vallas elavad inimesed. Hääletamine toimub VOLIS keskkonnas, kuid hääletada saab ka Elva linnavalitsuses, Konguta vallamajas (Annikoru tee 7/1, Annikoru küla), Palupera vallavalitsuses (Hellenurme küla), Puhja vallavalitsuses (Elva tee 1, Puhja alevik), Rannu raamatukogus (Elva tee 7, Rannu alevik)  ja Rõngu vallavalitsuses (Valga mnt 6a, Rõngu alevik) tööpäevadel. Palun võta kaasa isikut tõendav dokument!

Tule osale ja  avalda oma arvamust!

Kertu Vuks
Ühinemisläbirääkimiste koordinaator

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X