Ettevõtlus

Elvalase idufirma valiti Eesti 20 parima sekka!

Investoritest koosnev žurii valib igal aastal välja 20 idufirmat, millel on suur potentsiaal saavutada rahvusvaheline edu. Sellel aastal mahtus nende hulka ka elvalase Martti Muttiku idufirma StandByMate.

StandByMate näol on tegemist uut tüüpi tööportaaliga, mis suunatud meremeestele ning laevafirmadele. Hetkel on portaal avatud meremeestele, kuid juba selle aasta lõpus on plaanis viia kaks otsa kokku. Martti enda sõnul on ambitsioonid veel kaugemal. Esmalt soovitakse tuua sisse masinõppel põhinev e-värbaja ja siis liikuda merendusest veel kaugemale.

Martti Muttik: „Olin üllatunud, et meid Top20 sekka valiti, sest alustasime tegevust selle aasta septembris ja hetkel oleme alles beta ehk nn pooltoore versiooniga väljas. Seepärast on mul mõnes mõttes hea meel, et me ei mahtunud nende 12 sekka, kelle seast veel omakorda 4 pääsevad oma ideed investoritele esitlema. Usun, et selleks oleme liiga varajases staadiumis ning eelistaksin nagunii seda, et toode saaks raha teenimisega iseseisvalt hakkama. Top20 tunnustus on meile esialgu siiski väga teretulnud – kasvõi motiveerivaks ajendiks, et idee kellelegi korda läheb. Idufirmadega kipub ikka nii olema, et ebaõnnestumise tõenäosus on üpriski suur. See on tingitud sellest, et idufirmad on orienteeritud hüppelisele kasvule. Igasugune tunnustus aitab kindlasti meeskonda motiveerida, eriti võttes arvesse, et me kõik teeme seda omast vabast ajast ja ilma rahaliste vahenditeta. Kandideerisime ka Ajujahti ja pääsesime esimesest voorust edasi, elame-näeme põnevad ajad ees igal juhul!“

Eesti parimate idufirmade valimist korraldavad Eesti Äriinglite Assotsiatsioon (EstBAN), Contriber ja Startup Includer. Parim idufirma selgub 8.detsembril sTARTUp Day ärifestivalil, kes saab auhinnaks kuni €200 000 suuruse investeeringu. Eelmise aasta võitja Deekit on lisaks auhinnarahale kaasanud tänaseks veel €468,940 suuruse investeeringu ning on valitud Startup Europe Awardsi finalistide hulka.

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.
Back to top button
Close
X