RõnguVaba AegValla uudised

Elva jahiselts avas uue jahimaja

29. juunil toimus Elva Jahiseltsi jahimaja pidulik avamine. Kalme-Uderna tee ääres asuv ulukite esmatöötlemiskoht on väljaarendatud Orava ja Kirepi jahtkondade initsiatiivil ning PRIA toel.

Tartu Jahindusklubi Elva Jahiseltsi esimees Indrek Kaarna tegi oma avasõnades lühiülevaate seltsi ajaloost ja tänas jahimaja arendamisel kaasa löönud jahimehi. „Jahiselts tegutseb alates 1997. aastast, kokku on meil jahimaid ca 19 100 hektarit. Jahimaja rajamine algas kinnistu soetamisega 2020. aastal. Ehituse ettevalmistuse ja pinnasetöödega tegime algust 2021. aasta kevadel. Põhiehitus toimus 2022. aastal, eesmärgiga saada maja katuse alla sügisese põdrajahi alguseks,“ selgitas Kaarna. „2023. aastal liitusime elektrileviga, rajasime kaevu ja vesi sai majja. Muru külvasime samuti eelmisel suvel, aga haljastustööd jätkuvad veel sellel ja järgmisel aastal,“ lisas ta.

Jahimaja koosneb esmatöötlusruumist ja väikesest kööginurgaga seminariruumist. Kaarna sõnul moodustavad Elva jahiseltsi kokku neli jahtkonda. Uus jahimaja on rajatud peamiselt Kirepi ja Orava jahtkondade liikmete initsiatiivil ja toel. “Uksed on avatud teistegi jahtkondade liikmetele ja kõigile, kes on ehitusel käed külge löönud,“ tõi Kaarna välja.

Jahimaja ehitati vldavalt oma jõududega. Ehitust rahastasid jahimehed sihtotstarbeliste annetustega ning toetuse andis ka PRIA. Projekti eestvedajateks olid Indrek Kaarna jahtkonna esimehena ja Margo Kõivistik, kui ehitusettevõtjast jahimees. Kõivistik pälvis panuse eest jahimaja arendusse Eesti Jahimeeste Seltsi teenetemärgi “Kobras”. Tänukirja said arenduse aktiivsemad osalejad Ilmar Kaarna, Timmo Tigane, Madis Kaarna, Ero Tolsberg, Toomas Sannikas ja Peeter Kumberg.

Piduliku lindilõikamise toimetasid Orava ja Kirepi jahtkondade vanimad aktiivsed jahimehed Jaan Sultsenberg, Toomas Sannikas ja Madis Kaarna. Kõne pidasid Eesti Jahimeeste Seltsi tegevjuht Tõnis Korts, Tartu Jahindusklubi juhatuse esimees Jaak Volmer, Kaitseliidu Elva malevkonna esindaja, Rannu jahimees Aivo Kapten ning Elva vallavolikogu liige, Orava jahtkonna jahimees Juhani Jaeger. Tervituseks võtsid sõna naaberjahiseltside esindajad Kongutast, Kambjast, Nõost ja Rõngu jahtkonnast. 

Ametlikule osale järgnes õhtusöök, mille eest hoolitsesid Karin ja Ero Tolsberg Kirepi jahtkonnast. Traditsioonilise jaanikuu õhupüssi laskevõistluse võitis Orava jahtkonna jahimees Voldemar Valkenklau.

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.
Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X