Kultuur

Elva vallas algas rahvusvaheline RUA tänavakunstifestival

27. mail algas Elva vallas ja valla külades rahvusvaheline RUA tänavakunstifestival, mis tähistab tänavu seitsmendat toimumisaastat. Festivalinädala jooksul loovad kümmekond kunstnikku Eestist ja kuuest välisriigist seinamaalid avalikele seintele Elva linnas, Rõngus, Annikorus, Valgutas, Puhjas ning Aakres. Seinamaalid valmivad 1. juuniks. RUA tänavakunstifestival on rändava iseloomuga üritus ja toimub igal aastal erinevas Eesti piirkonnas. 

Festivalil osalevad Lily Brick Hispaaniast, Pablito Zago ja Raphe Prantsusmaalt, Ola Kalnins Rootsist, Viktoria Berezina Ukrainast, Baltic Murals Leedust, Mimmit Peinttaa Soomest ning Greete Okas, Robin Nõgisto ja Multistab Eestist. 

Festivalil loodavad maalid on mingil kujul seotud asukohaga ning seos paigaga võib olla kas ilmne või aimatav. Kümnest maalist üheksa luuakse Elva valla avalikku ruumi ning üks maal valmib Rõngu Hooldekodu siseseinale. Enamik osalevaid kunstnikke tegutsevad tänavakunsti valdkonnas, kahel ateljeekunstnikul valmib aga festivali käigus oma esimene seinamaal. 

1. juunil toimub Rõngus publikuprogramm, mille raames juhendavad kunstnike rühmituse Multistab liikmed kogukondliku seinamaali töötuba ning lastele toimub šablooni töötuba. Seinamaali töötoa raames valmib maal Rõngu hooldekodu hoovipoolsele aiale, mida näevad hoolealused aknast. Rõngu Rahvamajast algab tuur festivalil valminud seinamaalide juurde koos kunstnikega; tuuri läbimiseks on vaja enda sõiduvahendit. Kõik üritused on tasuta. Täpsem info on leitav Facebooki ürituse all. 

Festival toimub koostöös Elva vallaga. Festivali varustab värvide ja materjalidega Sadolin, Fere OÜ ja Montana Colors.

Toetajad: Elva vald, Tartu 2024, Eesti Kultuurkapital, Institut français d’Estonie / Prantsuse Instituut Eestis, Hispaania Saatkond, Leedu Suursaatkond Eestis, MTÜ Mondo, Andersoni Pruulikoda, Viinamärdi talu & meierei, Birch Lagoon, Ramirent, Spekter, Verevi motell, Kanarbiku Veinitalu, Pubi ÜksTeist.

Ürituse link Facebookis

Lisainfo: www.ruafestival.ee 

Fotol Pablito Zago Puhja noortekeskuse fassaadile maalimas. Foto: Andrea Margó  Rotenberg

Korraldajad:

Rural Urban Art MTÜ

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X