Elva linnSport

FC Elva esindusmeeskonna peatreeneriks saab Kaido Koppel!

FC Elva esindusmeeskonna peatreeneriks saab 35-aastane UEFA PRO litsentsiga Kaido Koppel. Kaido Koppel võtab peatreeneri rolli üle 1. detsembril 2023, kuid tegevused seoses 2024 hooaja ettevalmistustega on juba käivitunud. Käimasoleva hooaja lõpuni jätkab esindusmeeskonna
peatreenerina FC Elva raudvara, legendaarne Veiko Haan!


Viimati tegutses Kaido FC Elva esindusmeeskonna peatreenerina aastatel 2014-2016 viies esindusmeeskonna Esiliiga B-st Esiliigasse!


Aastatel 2016 – 2021 juhendas Koppel peatreenerina Tartu JK Tammeka A Le Coq Premium Liigas mängivat esindusmeeskonda ning 2021 – 2023 juhendas ta peatreenerina samuti A Le Coq Premium Liigas mängivat Nõmme Kalju FC esindusmeeskonda!

Kaido Koppel Elva Linnastaadionil 2023. aasta sügisel, foto: Liis Markvardt / Familiis

FC Elva tegevjuht Marie Pau: “Oleme olnud pikemat aega uue peatreeneri otsingul ning mul on hea meel, et esindusmeeskonna peatreeneriks saab just Kaido Koppel. Kaido on näinud FC Elva algusaastaid, olnud klubis nii mängija kui ka treeneri rollis ning on saanud palju kogemusi Premium liigas. Usun, et nii esindusmeeskonnal kui ka tervel klubil on tema käest võimalik palju õppida. FC Elva eesmärk on tegutseda parema ja sportlikuma Elva ja Lõuna-Eesti nimel ning usun, et Kaido panusega suudame seda eesmärki veelgi paremini täita.”


Klubi asutajad ja juhatuse liikmed Margus Ivask ja Are Altraja lisasid, et otsisime eelkõige persooni, kes sobiks meie klubi DNA-ga ning kannaks endas nii Elva, kui ka FC Elva kogukondlikke väärtusi ja eesmärke, aga samas oleks ka tipptasemel professionaal. Kaido teekond mängija ja treenerina on olnud väljakutseid otsiv ja pakkuv, ambitsioonikas ja mis kõige olulisem täis kirglikku tööd meeskondlike, klubiliste ja isiklike eesmärkide saavutamisel. Sportlase ja treeneri taset võib hinnata läbi saavutatud edu ja läbi silmapaistvate tulemuste, kuid sageli on just tehtud vigade arv see mis viib uue kvaliteedini nii sportlase, treeneri kui ka inimesena! Meil on hea meel, et Kaido on ringiga tagasi FC Elvas – pea kaheksa aastat hiljem ja olukorras, kus ta on muutunud ja arenenud ise, on arenenud ja muutunud klubi, kui ka kogu maailm! Pea 500-liikmelise treenijate arvuga FC Elva, Lõuna-Eesti suurimaid spordiklubisid, on põnevil ja avatud koostööks ja ühiseks arenguks!


Kaido Koppel: “Väga hea meel on kodulinna tagasi tulla. Vahepeal on nii palju muutunud, et väikesed poisid ja tüdrukud, keda käekõrval lasteaia treeningutele viisin, on juba FC Elva esindusvõistkondades ja Eesti noortekoondistes tegusid tegemas. Kuna olen pikalt kõrgliigas töötanud, siis oman täpset ülevaadet sellest, kuidas Eesti tipptasemel töö käib. Elvas on palju noori jalgpallureid, kes peavad vähemalt esimese sammuna Eesti tipptaseme poole püüdlema. Peamine muudatus on vaja teha mõtlemises. Tuleb olla ambitsioonikas ja vastavalt sellele ka tegutseda. Elva on tõsine spordilinn ja hakkame igapäevaselt tööd tegema, et see ka platsil näha oleks. Tahame läbi selle olla Elva / FC Elva noortele heaks eeskujuks.”


Kaido Koppel on üles kasvanud Elvas. Arbimäel üles kasvades veetis Kaido noore poisina enamiku ajast staadionil või Verevi järves ujudes. Aastal 2000, kui Kaido oli 12-aastane, liitus ta alles asutatud FC Elva jalgpallitrennidega. Kaido Koppel: “Mäletan, et esimeses trennis saime treppidest üles-alla joosta. Lisaks harjutasime tallaga palli surmamist. Noorena olin Veiko Haani käe all 1988. aastal sündinud poiste võistkonna väravavaht. Hiljem jõudsin FC Elvasse tagasi väravavahtide treenerina. Kohe kui lõpetasin ise mängimise, alustasin 2014. aastal esindusmeeskonna peatreeneri tööga Esiliiga B-s. Lisaks andsin lastele trenne Nõo piirkonnas.”

Marie Pau

MTÜ Jalgpalliklubi FC Elva

tegevjuht / juhatuse liige

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X