Valla uudised

Ilmselt kõige noorem Riigikogu kandidaat elab Elva linnas

Kui lähenevate Riigikogu valimiste eel on enamike omavalitsuste valla- või linnavalitsuse liikmete seast kandideerimas ka mitmeid töötajaid, siis Elva suurearvulise vallavalitsuse liikmete seast ühtki Elva vallavalitsuse liiget Riigikogu töö ei oota kuna nad sinna lihtsalt ei kandideeri. Seevastu vallavolinike osas on kinnitamata andmetel Elva ilmselt rekordiline kohalik volikogu – kolmandik volikogu liikmetest soovib saada pärast märtsikuiseid valimisi ka parlamendiliikmeks. Ilmselt on see üks kummaline üleriigiline rekord.

5. märtsil toimuvateks valimisteks on ennast ülesse seadnud järgmised Elva vallavolikogu liikmed: Tõnu Aigro, Peeter Ernits, Juhani Jaeger, Toomas Järveoja, Maano Koemets, Lauri Koni, Peeter Laasik, Marek Pihlak, Marika Saar, Aivar Õun. Lisaks volinikele kandideerib Tartu- ja Jõgevamaal veel mitmeid endiseid ja praeguseid elvalasi. Nende seas endised Elva linnapead Aare Anderson ja Urmas Kruuse.

Kuid lisaks omavalitsustegeleastele ja elukutselistele poliitikutele leiame kandidaatide nimekirjast aga veel elvalasi. Ilmselt jääb nende parlamendivalimiste kõige noorema kandidaadi tiitel ka elvalase kanda. Tartumaa ja Jõgevamaa valimisringkonnas kandideerib Erakond Eestimaa Rohelised esinumbrina uustulnuk kahekümne kahe aastane elvalane Hans Leonhard Kõrgesaar. Küsisime temalt mõned küsimused:

Kes Sa oled ja millega tegeled?

Olen Hans Leonhard Kõrgesaar, olen kalandus-ja rakendusökoloogia üliõpilane, kliimaaktivist.

Miks Riigikogusse kandideerid?

Tahan, et Eesti oleks Põhjamaade tüüpi heaoluriik

Oled lausa Eestimaa Roheliste esinumber valimisringkonnas. Kas konkurents oli tihe?

Konkurents oli pigem väike.

Milline on Su sõnum Elva valijatele?

Elvas on ilusad metsad. Sarnased metsad võiks olla ka kogu Eestis.

Mis on Su isiklik agenda Riigikogus ehk mille eest ja miks soovid seista maksku-mis-maksab põhimõttel?

Teemad mida pean oluliseks või punasteks joonteks on:

  • Keskkonnavaldkond – elurikkuse vähenemise ja kliima soojenemise peatamine, ka muldade viljakuse säilitamine.
  • Abieluvõrdsus
  • Inimestele ja teistele loomadele kahjulike pestitsiidide kasutamise keelustamine või kasutamise mitte mõistlikuks tegemine.

Kui palju on teie hinnangul neid inimesi, keda esindate?

Tahaks esindada kogu Eesti elanikkonda, seega kui jagada Eesti elanikkond 101-ga, siis tuleb vastuseks ~ 13 443

Milles soovid olla senistele Riigikogu liimetele isiklikuks eeskujuks?

Ma ei saasta oma tegevustega nii palju loodust ja kliimat. Mul pole autot, pole ka juhilube. Ma ei sõidaks riigikogu istungi ajal taksot vaid käiks seal kohal.

Elva Elu

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X