2021. a kohalikud valimisedKohalik Võim

Koalitsioonikokkulepe on valmimas

Elva Elu pärimisele uue võimuliidu loomise osas Elva vallas, vastas Isamaa delegatsiooni juht Juhani Jaeger, et koostöökõnelused tegusa võimuliidu loomiseks käivad igapäevaselt ja on jõudnud lõppjärku.

Pärast koalitsioonikõneluste alustamist kaks nädalat tagasi, oleme pidanud tulevaste volinikega Keskerakonna ja EKRE nimekirjast mitmeid voore läbirääkimisi tulevase võimuliidu loomiseks. “Peatähelepanu on olnud programmiliste erimeelsuste ühtlustamisel”, viimasel nädalal oleme pühendunud rohkem personaaliale ja detailidele”, sõnas Jaeger.

Raimond Pihlap Isamaa delegatsioonist lisas, et osapooltega jõudnud kokkuleppele, et esitame vallavolikogu esimehe kandidaadiks Aivar Õuna, vallavanema kandidaadiks Juhani Jaegeri ning volikogu aseesimeheks Peeter Laasiku kandidatuuri.

Leping lähtub peaeesmärgist hoida inimesi Elva vallas. Programmilistest peateemadest  on jõutud poliitilisele kokkuleppele ujula ehitamise osas, fookuses on heakorra oluline parendamine ning vallavalitsuse juhtimise muutmine.

Protsess on lõppjärgus, kuid omajagu detaile on veel tarvis täpsustada, täiendas Pihlap.  Kolm osapoolt vormistavad ühise koalitsioonileppe järgmiseks neljaks aastaks Elva vallas eelduslikult käesoleval pühapäeval.

Kohalike omavalitsuste volikogude valimised võitis Isamaa, 20. oktoobril teatati võimukõneluste alustamisest Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ja Keskerakonnaga. Uus volikogu koguneb eelduslikult uuel nädalal, pärast valimistulemuste kinnitamist.

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X