FLASHLoodusTurism

Flash: Väike Umbjärv Illil on saanud uue ujumissilla!

Täna ilmus sotsiaalmeediasse pildid uuest ujumissillast Illil. Vana sild oli korduvalt käepärastest materjalidest uuendatud ja ümberehitatud. Uue ujuvsilla rahastas RMK ja paigaldas RMK abi-loodusvaht Sven Koch koos sõprade ja oma isaga, kes samuti RMK-s töötab. Uuel ujumisillal (6×2.4 m) on pikem ühendussild, mis osaliselt katab ära ka vanade ujumissildade veealused tugivaiad.

llil asuva Väikese Umbjärve uus ujumissild udusel septembrihommikul, foto Sven Koch

Ujuvsild ootab nüüd suplejaid! Vana silla materjal jääb sinna mõneks ajaks ja veel vees olevad roikad plaanin vintsida ka välja (niipalju kui võimalik). Ujuvsild on vanast purdest kuskil 3-4 meetrit kaugemal ehk siis seal ei tohiks olla mingeid roikaid enam (kes hüppab see ikka omal vastutusel) ja see vana laudtee uuendamine tuleb vast alles mõne aasta pärast, ujumist ei sega ja laudtee on kõva! Kellegi algatusel kokku klopsitud käteräti puu (pildil paremal) uuendasin ka kõvema materjaliga, sõnas silda paigaldanud elvalane Sven Koch.

Veidi varasemalt on saanud uue ujumissilla ka Vitipali vaatetorni kõrval asuv väike järv.

Vitipalu vaatetorni juures asuva väikese järve ujumissild, foto: Sven Koch

Ning Sven Kochi sõnul on lootust tulevikus sinna saada samasugune uus tsingitud metallkonstruktsioonil põhinev vaatetorn, nagu Valgesool Põlvamaal. Kui RMK eelarves see kinnitatakse, siis torni projekteerimine toimub juba järgmisel aastal.

Vitipalu vaatetorni juures asuva väikese järve ujumissild, foto: Sven Koch

Elva Elu

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.
Back to top button
Close
X