Elva linnValla uudised

Elva linnasüda sai kaks arhitektuuripreemiat

Eesti Kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapital ning loomeliidud Eesti Arhitektide Liit, Eesti Sisearhitektide Liit ja Eesti Maastikuarhitektide Liit andsid välja tänavused arhitektuuripreemiad, millega tunnustati Eesti arhitektuurivaldkonna väljapaistvamaid saavutusi, teoseid ja nende autoreid. Elva keskväljak sai kaks preemiat.

Elva keskväljak sai Eesti Kultuurkapitali arhitektuuri sihtkapitali maastikuarhitektuuri preemia ja Eesti maastikuarhitektide liidu linnasüdame preemia.

Maastikuarhitektuuri preemia andnud žürii leidis, et Elva uus promenaad ja peatänav on üks paremini õnnestunud EV 100 raames valminud väikelinnakeskusi, mis sulandub olemasolevasse linnakangasse, arvestab olemasolevaga, tõstab esile maastiku parimad omadused ja annab need linlaste kasutusse. 

Linnasüdame preemia andnud zürii kinnitusel hinnati Elva linnasüda parimaks haruldaselt kiire konsensusega. “Elva uus linnasüda tähendab, et Elva linnal on nüüd keskväljak, mida ei ole varem linna eripära tõttu olnud. See on tõeliselt elva keskus väikesele aedlinnale, koht igaühele, kust leiab väga erinevaid tegevuspaiku,” ütles žürii. Elva uue keskväljaku puhul peetakse suurimaks õnnestumiseks seda, et väljak ja rekonstrueeritud tänav on toonud inimesed tagasi linnaruumi.

Elva linnasüdame arhitektid on Ülle Maiste, Diana Taalfeld, Anne Saarniit, Roomet Helbre ja Taavi Kuningas. Elva linnasüda valmis EV100 arhitektuuriprogrammi “Hea avalik ruum” projekti raames 2019. aasta lõpus. 

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X