KogukondSündmusedTurismVaba Aeg

Kutse sünnipäevamatkale Vapu turjale, ehk Vapramäele

Tartumaa üks tuntumaid loodushariduse ja  -turismi maamärke, tänavuse Keskkonnakäpa rahva lemmiku tunnustuse saaja Vapramäe-Vellavere-Vitipalu Sihtasutus  (VVVS), tähistab homme, 10. augustil 20. tegevusaastat suure juubelimatkaga, kuhu lisaks sõpradele ja koostööpartneritele on kutsutud ka kõik teised matkasõbrad.

Matk algab Vapramäe loodusmaja juurest ja kulgeb Vapramäel, mis on muide ka sihtasutuse maskoti – Vapu prototüüp. Matkata saavad külalised endale sobival ajal kella 11st-15ni.

Gea Järvela, kes on sihtasutuse asutamise algusest juhatuse esimees olnud, lubab, et sünnipäevamatkal saab mängida ka. “Maastikumängu käigus satuvad matkajad justkui samblast kerkinud  metsakohvikutesse, võib juhtuda, et avastate õnneloosi nurga või näituse, kus näha 20 aasta jooksul loodud meeneid,” räägib Gea Järvela. Kinkidest rääkides kinnitab ta, et parimaks sünnipäevakingiks on iga matkaja, kes tuleb loodusradadele.

Vapramäe-Vellavere-Vitipalu Sihtasutus on kaks aastakümmet olnud väsimatu loodushariduse ja matkahuvi hoidja kogu piirkonnas. Omakoolitatud kümneliikmelise retkejuhtide kogukonnaga iga looduskeskus uhkeldada ei saa. Sihtasutust tuntakse ka kaugemal nii traditsiooniliste matkasarjade kui harivate loodusprogrammide, põnevate matkamängude ja fotokonkursi “Märka mind” poolest.

Kahekümne tegutsemisaasta jooksul on sihtasutuse retkejuhtide vedamisel toimunud 3855 loodusmatka 83 709 osalejaga. Läbi on viidud 2661 õppeprogrammi, kus tarkusi kogunud 52 034 huvilist. Vapramäe loodusmaja on kuue aasta jooksul külastanud 23 080 loodussõpra.

Lisainfo: Gea Järvela, tel 508 8359

Loe rohkemhttps://vvvs.ee/

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X