FLASHKohalik VõimSportValla uudised

Elva Vallavalitsus allkirjastas spordihoone projekteerimis- ja ehituslepingu

Elva Vallavalitsus

PRESSITEADE

  1. veebruar 2019

Elva Vallavalitsus allkirjastas spordihoone projekteerimis- ja ehituslepingu

Täna allkirjastati Elva spordihoone projekteerimis- ja ehitusleping riigihankel osalenud edukaima pakkuja KRC Ehitus OÜ-ga. Spordihoone maksumus on käibemaksuta 3,9 miljonit eurot. Ehitatav spordihoone hakkab asuma Elva linnas, Tartu mnt 3 paikneva koolimaja taga ning hoone suurus on 4000 ruutmeetrit.

Elva abivallavanem Heiki Hansen ütles, et projekti esimeses etapis tuleb ehitajal koostada detailne põhiprojekt, sest hange koostati eelprojekti põhjal, millele on väljastatud ka ehitusluba. „Kui põhiprojekt valmis ja vallaga kooskõlastatud, siis saab alustada tegeliku ehitustegevusega. Planeeritult peaks see toimuma juba selle aasta kevadel või suvel.“

Vallavanem Toomas Järveoja ütles, et kuigi Elva spordihoone ehitatakse ujulata, otsib vald siiski lahendusi ujula ehitamiseks. „Vallavolikogu algatas 2018. juunis Verevi järve rannaala detailplaneeringu, mille eesmärk on luua võimalused kaasaegse supelranna väljaarendamiseks koos rannahoone-ujula ja supelranna teenindamiseks vajalike rajatiste püstitamisega.“ Plaanis on korraldada arhitektuurikonkurss ja leida ujula rajamiseks investor.

KRC Ehituse juhatuse liige ja tegevjuht Siim Kroodo ütles spordihoone ehitustöödega seotud väljakutsete ja tööde järjekorra kohta, et praegu on kõige tähtsam valida välja projekteerija. „Esimene oluline ülesanne on välja valida projekteerijad, seejärel kulub projekteerimisele veidi aega. Praegu loodame, et saame ehitustöödega alustada maikuus,“ rääkis Kroodo. Ta lisas, et spordihoone ehitamise juures on kõige suurem väljakutse ehitusgeoloogia, sest palju tuleb tähelepanu pöörata sellele, missuguste vaiadega hoonet ehitada.

Elva spordihoone esimesele korrusele on planeeritud suur spordisaal koos riietus- ja administreerimisruumidega. Hoone teisel korrusel hakkavad paiknevad jõusaal, aeroobika- ja treeningsaalid, 60 m jooksurada ning kaugus- ja kõrgushüppeala.

Peale selle on teisele korrusele planeeritud siserõdu soojendusjooksuks ning pealtvaatajatele kasutamiseks. Spordihall on galerii abil ühendatud koolimajaga.

Elva spordihoone ehituse vastu tundis huvi 33 erinevat ettevõtet sh allhankijad. Pakkumuse esitas 12 pakkujat. Pakkumused avati 31. jaanuaril, misjärel kontrolliti ettevõtete tausta ja teostati vajalikud toimingud. Hanke kohustusliku vaidlustusaja möödudes oli õigus sõlmida eduka ettevõtjaga hankeleping.

Elva spordihoone loodetakse valmis saada 30. juuniks 2020.

Lisainfo:
Heiki Hansen, abivallavanem
heiki.hansen@elva.ee või tel 527 3646

Hegri Narusk, vallamajandusosakonna juhataja
hegri.narusk@elva.ee või tel 512 9072

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X