Kohalik VõimKultuurValla uudised

Elva Vallavalitsus kinnitas projektitoetused ligi 76 000 euro eest

Elva Vallavalitsus kinnitas eelmisel nädalal 2019. aasta projektitoetuste jaotuse. Selleks aastaks ettenähtud summa on 85 000 eurot, millest ligi 76 000 jagati eri projektide vahel ära.

Elva valla ühise projektitoetuste korra järgi jagunevad projektid kolmeks – esindusüritused, investeeringuprojektid ning muud projektid.

Elva valla esindusüritused on 2019. aastal Eesti Hip Hop Festival, Elva südaööjooks, Elva Kohvikutepäev, konverents spetsialistidele, kes töötavad lastega ning Klubi Tartu Maraton Elva vallaga seotud üritused. Esindusürituste nimekirja kinnitas volikogu kultuurikomisjon taotluste alusel ning nende toetussumma on kokku 25 000 eurot.

Valla toetus investeeringuprojektidele on kuni kümme protsenti, kui põhitaotlus esitatakse mõnele teisele rahastajale. Sel aastal eraldati kokku viiele projektile 4705 eurot. Investeeringud on seotud Puhja, Rannu ja Rõngu kirikute remondiga ning Elva koerteaediku kohaliku omaalgatuse programmi taotluse omaosalusega.

Peale selle saavad toetust veel 61 projekti, millest 29 on seotud spordiga, 20 kultuurivaldkonnaga, 6 haridusprojektide ning 6 muude valdkondade projektidega. Toetuste summa on kokku 46 290 eurot. Projektide hulgas on spordivõistlusi, konverentse, erinevaid kontserte ning muid põnevaid sündmusi ja tegevusi.

Projektitoetuste hindamiskomisjon tutvus kõikide esitatud taotlustega ning hindas igaüht viie kriteeriumi alusel. Oli ka neid taotlusi, mis ühel või teisel põhjusel ei kvalifikatseerunud.

Lähinädalatel võetakse iga taotlejaga ühendust, esmajärjekorras nendega, kelle projektid on juba käimas või lähiajal algamas.

Projektitoetuste reservi jäi käesolevaks aastaks 9005 eurot, millest saab taotleda toetust projektidele, mida ei olnud võimalik taotluste esitamise tähtajaks ette näha. Samuti saab aastaringselt taotleda investeeringuprojektide omaosalust.

Projektide ja neile eraldatud summadega saab tutvuda valla kodulehel www.elva.ee kultuuri ja spordi rubriigist.

Lisainfo:

Marika Saar, Elva abivallavanem
marika.saar@elva.ee või tel 522 7013

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X